fbpx
skip to Main Content
TILBAKE: Vi tar gjerne turen tilbake til parken ved en senere anledning.

Ravnedalen Naturpark

Noen få minutters kjøring fra Kristiansand sentrum havner man i ett med naturen.

Sørlandsavisen tester ut nære, kjente og kjære opplevelser for tilreisende og lokale. Undertegnede har tatt med seg en venninne og tilbragt formiddagen i Ravnedalen Naturpark på Grim.

INFO: Nina prøver å tyde hva som står på det ene informasjonsskiltet og mener at plasten med fordel kunne vært byttet ut.

E18
Endelig er sommeren her og jeg tror jeg snakker for veldig mange av oss når jeg sier at den så langt har vært knallfin. Hvorfor skal man reise til Syden, når Syden har tatt turen hit til Sørlandet? Med den tanken i bakhodet satt jeg meg inn i den etterhvert noe aldrende Mercedesen i Grimstad. Målet med turen var å finne noen av perlene Sørlandet har å by på.

Etter et raskt stopp innom min favorittleverandør av diesel og sjokoladeboller gikk turen til Nedenes for å plukke opp dagens kartleser, kaffekoppholder og «partner in crime». Med Nina trygt plassert i bilen cruIset vi deretter nedover E18, strake veien mot Kristiansand og Ravnedalen Naturpark.

Konserter
Strake veien var muligens en liten overdrivelse. Både jeg og Nina stolte litt for mye på at GPS-damen skulle lede oss på rett spor. Vi hadde derimot ikke tatt høyde for at dekningen ikke alltid er like god inne i tunneler, så i stedet for å svinge av ved Grim som vi skulle, cruisa vi rett forbi avkjørselen.

GPS-damen ropte og skrek, men roet seg kjapt når vi svingte av mot Tinnheia og kjørte ned til Grim den veien. Vi bestemte oss, kloke av skade, for å kjøre etter skilt, og heretter var turen grei skuring.
Veien til parken er godt skiltet og etter en liten kjøretur på smale veier var vi fremme ved parkeringsplassen.
Mercedesen ble etterlatt for seg selv og vi tobeinte tok fatt på turen opp til parken. Vi traff snart på informasjonsplakater som både fortalte litt om parken, men også om noen av sommerens planlagte konserter. Etter en kort gåtur traff vi på Café Generalen hvor en gjeng allerede satt og koste seg i solen.

Beina fatt
I sin tid var Ravnedalen en tidligere forlegning for rundt 1200 soldater, og plassen ble da kalt for Grimsmoen. På 1860-tallet ble det planlagt en skytebane på stedet, men General Joseph Frantz Oscar Wergeland, bror til Henrik Wergeland og Camilla Collett, mente at dette ville være for galt. Byselskabet Christianssands Sparebank søkte derfor i 1872 om midler til å anlegge en park på området. Soldatene byttet deretter ut våpen med spader og i dag er parken blitt et kultursted med konserter, forestillinger og andre aktiviteter.

MAT: Café Generalen ligger i parken.

Undertegnede og medsammensvorne tok beina fatt innover i parken og ble begge overrasket over hvor stort det var. Fine grusveier, velholdte trær og store gressplener dekket området.

Flere avstikkere ledet vei opp i Baneheia og vi valgte en trapp som førte oss opp i skogen. Vi vandret et stykke innover på fine stier. Bedagelig anlagte som vi begge er, snudde vi etter en stund og vendte tilbake til parken.

Hva nå?
Selv om vi var i parken på formiddagen, var vi ikke alene. Flere steder satt det mennesker både alene og i klynger med både bøker og hverandre som selskap. Det fine sommerværet tatt i betraktning, angret vi nesten på at vi ikke hadde tatt med oss en piknik-kurv, vi også. Vi brukte litt mer tid på å tasse rundt i den flotte parken sammen med en flokk ender som fulgte med. Tenk at man kan være så tett på byen og likevel midt ute i naturen!

Etter en stund takket vi for oss og satte kursen ned igjen mot Mercedesen som trofast stod og ventet på oss.

På vei tilbake til Aust-Agder diskuterte vi oss i mellom om dette var en tur vi kunne tenke oss og ta igjen. Ikke minst; kan vi anbefale den videre? Svaret er et rungende JA! Vi tar gjerne turen tilbake til Ravnedalen. Både en helt vanlig tirsdag, men gjerne også på et arrangement.

Dette var neppe siste gangen Ravnedalen fikk besøk av en opprinnelig telemarking og en arendalitt.

TUR: Du kan velge mellom flere avstikkere som fører deg opp i Baneheia. Foto: Nina Sølyst
SCENE: «Den gyldne by» står plassert midt i parken med scenen i bakgrunnen.
Back To Top