fbpx
skip to Main Content
DEBUTERER MED ALBUM: Kenneth Lykkås og Gard Tønnesland gir ut rockeplate i september under navnet Exit Strategy no 21.

Retro-rockband entrer platemarkedet

Kristiansandbandet Exit Strategy no. 21 startet opp rundt årsskiftet 2015/2016. I utgangspunktet bestod besetningen kun av Gard Tønnesland (45) og Kenneth Lykkås (44). Hensikten var å se om de kunne samarbeide om å lage noe musikk. Kenneth har bakgrunn fra flere band, inkludert det lokale hyllestbandet til Faith No More, mens Gard betegner seg selv som en soveromsmusiker.

  • Jeg skriver dikt som vi har laget musikk til, hvilket har resultert i et album som slippes digitalt den 21. september på eget selskap, forteller Gard.

 

Tredje single ute

Første-singelen, «Exception Rules», fra det selvtitulerte albumet, ble sluppet den 15. juni. Oppfølgeren, «A Velvet Scheme», kom den 2. juli. Den tredje, «Out of This World», ble sluppet fredag den 10. august. Albumslippet markeres med en lanseringsfest på Teateret lørdag den 22. september.

  • Vi har bare valgt å gi ut de korteste låtene som singler, ler guttene som opprinnelig kommer fra Vennesla.

Musikken hører hjemme i kategorien rock og er inspirert av 70- og 80-tallet. Kenneth trakterer gitar og keyboard, men for de fleste instrumentene har de hyret inn ekstern ekspertise.

 

Eksperthjelp

Dene O´Neill spiller trommer, Kenneth Silden bistår på keyboard, Roar Skjelbred håndterer bassgitaren mens finske Kaisa Jouhki låner stemmen sin bort til enkelte av låtene. Nå er gjestemusikerne faste medlemmer av prosjektet. For å holde konsert vil gjengen behøve mer øving.

  • Det er slik at når man er blitt voksen, er alle opptatt på hver sin kant, forklarer Gard.

Grunnleggerne av bandet røper at de i utgangspunktet kun hadde planer om å lage en EP, men at de har så mye materiale at de har begynt på neste utgivelse.

  • Vi pleide å møtes for å spille Grand Theft Auto, men fant ut at vi var bedre på å lage musikk, samstemmer de.

 

Uovervinnelig

Nå varmer de bare opp med noen øl og dårlig humor før øvingene starter, men de tar ikke lettvint på musikken av den grunn.

  • Det er en rød tråd gjennom tekstene som handler om de erfaringene man gjør seg i starten av voksenlivet. Tema dreier seg om de drømmene man har når du er guttunge, ser på deg selv som uovervinnelig og tror verden er til for deg selv. Etter hvert finner man ut at man må justere forventningene til livet underveis. Kjærlighet er jo et sentralt tema, røper tekstforfatteren.

 

Nordhus produsent

Kjetil Nordhus, kjent fra mange band i Kristiansand, deltar som produsent på prosjektet.

  • Han har hjulpet oss med å finne de rette musikerne men også med å samle materialet til ett uttrykk og påse at tekstene presenteres optimalt, informerer Kenneth.

På Kjetil sin side, var det musikken som appellerte mest.

Når jeg lytter til låtene får jeg assosiasjoner til en masse artister jeg liker, uten at det ligner direkte, innrømmer den kjente venndølen.

Back To Top