fbpx
skip to Main Content
FYR: Vi tok turen ut til Oksøy fyr.

Kveldstur rundt Flekkerøy

STOPP: Noen har bedrevet litt alternativ skilting ute ved Oksøy fyr. «STOPP – Se og lytt etter tog».

Sommer, sol, båt og Sørlandet. Kan man ønske seg noe mer?

Sørlandsavisen tester ut nære, kjente og kjære opplevelser for tilreisende og lokale. Denne gangen tok avisens utsendte seg en båttur rundt Flekkerøy i solnedgangen.

Sommer

At denne sommeren har vært noe for seg selv, tror jeg vi alle skal være enige om – de aller fleste av oss i det minste. Personlig har jeg for første gang på mange år blitt brun uten å i det hele tatt prøve å legge noen som helst slags form for innsats i det.

Det har kort og greit vært for varmt til å gjøre noe som helst annet enn å ligge i stabilt sideleie vekselsvis på brygga og i vannet.

Uansett hvor bedagelig anlagt jeg er, så er det grenser for hvor lenge jeg også gidder å tilbringe ferien med å ikke bruke flere kalorier enn jeg absolutt må.

Derfor bestemte jeg, min samboer og hans mor, oss for å bruke en av kveldene på hytta til å ta oss en båttur rundt Flekkerøy.

Kveldskos
Som sagt, så gjort. Hundene ble satt igjen på hytta til store protester, og sammen krabbet vi opp i båten, og av gårde bar det. Vi startet turen vår fra Kårholmen og valgte å ta til høyre mot Kristiansand, for så å kjøre rundt øya den veien. Det var god temperatur i luften og omtrent helt stille på sjøen. Vi hadde det helt greit med andre ord!

Vi var langt fra alene på sjøen denne kvelden. Vi traff på en hel masse andre båter på veien.

Mange benyttet anledningen til å fiske, mens andre tok seg bare en tøffetur lik oss. Vi traff også på folk både på vannski, som badet, eller som bare koste seg langs vannkanten.

FYR: En dag vil jeg ta med en nistepakke og spise den her.

Oksøy
Etter en liten stund kunne vi se Oksøy fyr i det fjerne, og valgte å turen utom. Fyret ligger på en øy og er kun tilgjengelig via båt. Fyrstasjonen ble opprettet i 1832 og sammen med Odderøya fyr og Grønningen fyr danner de en sammenhengende struktur av navigeringshjelpemidler for innseilingen til Kristiansand havn. Ute på Oksøy fyr er det også et fuglereservat og derfor begrenset ferdsel i sommerhalvåret. Vi satt etter hvert kursen tilbake mot Flekkerøy og kjørte innom Skibbusundet. Vi dorget sakte gjennom og kikket på alle de hyggelige hyttene mens vi hilste på alle menneskene som koste seg i kveldssola. Deretter kom vi ut ved Geiterøya og rundet øya. Inne i sundet traff vi på enda flere fiskere og folk som sto på vannski.

Hva nå?
Nå nærmet vi oss utgangspunktet vårt. Vi brukte kanskje en drøy time på turen, inkludert flere stopp for å se på forskjellige ting. Tradisjonen tro skal jeg nok en gang bestemme om dette er en tur jeg ønsker å anbefale videre. Svaret er absolutt ja! Jeg storkoste meg på tur rundt Flekkerøy i båt. De fleste plassene vi så fra båten kan også besøkes uten å ta sjøveien, med unntak av Oksøy fyr. Flekkerøy er absolutt verdt et besøk, uansett om du velger sjøveien eller ved å ta beina fatt.

 

SHELL: Her var det en gang i tiden en Shell-stasjon.
Back To Top