fbpx
skip to Main Content
FORSKJELLIG: A.Karin forteller at hun bruker en hel rekke forskjellige metoder når hun lager bilder.

Vil vise frem «Det indre barnet»

HOVED: A.Karin forteller at dette bildet er hovedbildet i utstillingen.
Foto: Privat

– Det har vært en terapeutisk prosess som jeg gleder meg til å dele med andre, ­forteller kunstner A.Karin Gulaker.

Regnet trommer ned i strie strømmer og temperaturen avslører at høsten er på god vei til å vinne over sommeren. I sterk kontrast til det grå været på utsiden er det både lunt, fargerikt og varmt inne på Café Portalen som ligger rett ved Christiansholm festning.
– Jeg er veldig glad og takknemlig over at jeg har fått mulighet til å stille ut bildene mine på en så flott plass, smiler kunstner A.Karin Gulaker..

Terapautisk
Veggene i lokalet er hvitmalte og over 30 bilder i alle regnbuens farger venter spent på at åpningsdagen i slutten av august skal komme. A.Karin kikker rundt på bildene hun har brukt hele sommeren på å produsere. Hun bruker venstre hånd til å putte litt av det lange, mørke håret bak ørene før hun begynner å fortelle.
– Jeg har gitt utstillingen navnet «Det indre barnet». Jeg har i mange år slitt med kompleks PTSD og for meg er denne utstillingen vært en viktig prosess på veien til å kunne bli bedre, forteller hun.
Det var under et rehabiliteringsopphold på Modum Bad at kunstneren forsto hvor viktig det er å ta hensyn til seg selv oppe i hverdagens små og store problemer.
– I dagens samfunn er det et stort ytre fokus på det å skulle mestre, yte og prestere og det er lett å glemme og ta hensyn til det indre barnet i oss alle. Jeg forsto at jeg er helt nødt til å stoppe opp og lytte og ikke bare jage på. Rent psykisk har det vært utrolig terapeutisk for meg å kunne lage disse bildene. Det er den veien jeg har måttet gå for å komme meg videre i livet og jeg er veldig glad for å ha fått denne muligheten, sier hun videre.

Prosess
A.Karin tar en slurk av kaffen foran seg på bordet før hun forteller at hun håper på å kunne inspirere noen med bildene.
– Jeg håper at noen kan gjenkjenne seg i dem. Folk sier ofte at det ikke helt kan sette ord på hva det er, men at noe med bildene berører dem. Det beste komplimentet jeg kan få er når folk kjøper bildene mine fordi de berører livene deres og de prosesser de er i, smiler kunstneren som tidligere har stilt ut bilder både i Kristiansand og i Stavanger. Teknikken A.Karin har brukt forteller hun at er veldig varierende og at hun ikke har en konkret stil. Et av bildene som henger på veggen er tovet. Et annet har et lag av plexiglass over motiver.
– Det som går igjen i bildene mine er at jeg bruker mye kreativitet. Jeg har blant annet brukt flytende akryl blandet med silikon for å få frem strukturen i bildene. Jeg liker å ha en mening bak motivene og tilbakemeldingene så langt har vært veldig positive. Det har vært en lang prosess for meg å komme meg hit og nå bare gleder meg til at folk kommer for å dele denne utstillingen med meg, smiler hun.

Kjøp møblene
Café Portalen hvor utstillingen henger er drevet av Kirkens Bymisjon i Kristiansand og er et samarbeid med Kristiansand Kommune. Alle møblene i lokalet er redesignet av ansatte, medarbeidere og frivillige som arbeider der og man kan kjøpe alt fra sofaen man sitter i til lampene på veggen.
– Her kan du kjøpe en vaffel ta med deg bordet, ler Hilde Gunn Stangenes er ansatt som sosionom i kommunen med arbeidssted på Portalen.

– Vi har forskjellige kunstnere som er her en måned av gangen og utstillingen til A.Karin blir hengende ut september. Både vi og kundene våre syntes det er hyggelig med all kunsten, det blir så trivelig her av det, avslutter hun.

SER FREM: F.v: Hilde Gunn Stangenes og A.Karin Gulaker ser frem til utstillingen som vil henge i hele September på Café Portalen.
Back To Top