fbpx
Annonse:
GØY: Målet Til Arrangørene Er At Deltagerne Skal Fullføre Og Ha Det Gøy Mens De Gjør Det. Foto: Christian Bøen
GØY: Målet til arrangørene er at deltagerne skal fullføre og ha det gøy mens de gjør det. Foto: Christian Bøen

– Man skal være skikkelig stolt om man fullfører

Deltagerne i årets Strongman Run kan vente seg en løype med mange utfordrende hindere, lover Christian Bøen fra arrangementskomiteen.

KRABBE: Deltagerne må gjennom en hinderløype på 30 hinder løpende, krabbende, ålende og klatrende.
Foto: Kristian Thomassen

For andre gang har Kristiansand Orienteringsklubb tatt på seg arrangørhatten. Om få uker vil rundt 650 mennesker løpe i samlet flokk fra Tresse og inn i Fisherman´s Friend Strongman Run hinderløype.
– Målet er at deltagerne skal få en fin opplevelse med nye og spennende utfordringer, smiler Christian.

Danne lag
Løpet er et lavterskelsarrangement og har en distanse på ti kilometer. Langs disse kilometerne har arrangøren lagt inn hele 30 små og store hindringer som deltagerne skal passere. Christian forteller at vanskelighetsgraden går fra små og enkle hindere til større og vanskeligere.
– Deltagerne vil bli utfordret på styrke, utholdenhet, koordinasjon og balanse. Man vil måtte krabbe, klatre og åle seg gjennom, forteller han før han kan avsløre at man vil måtte forsere hindere i både vann og gjørme. De fleste hindrene vil det være mulig å forsere på egenhånd, men Christian forteller at det på noen av dem vil være nyttig med hjelp.
– Vårt mål er å engasjere flest mulig mennesker ut av sofaen og inn i løypa. Vi har lite fokus på tid og vinnere, men på at alle skal ha det gøy og fullføre. Vi håper at flest mulig vil danne lag sammen med venner, bekjente og kollegaer, og på denne måten kunne hjelpe og heie hverandre frem til mål, sier han.

Populært
Christian lover at man ikke trenger å være i kjempeform for å kunne fullføre løypa.
– Så lenge man kan gå en mil uten alt for store problemer, kan man være med. De raskeste i fjor fullførte på rundt en time, mens de som brukte lengst tid brukte fire timer. Snittet lå midt i mellom, forklarer han.

Strongman Run blir arrangert i ulike former i flere forskjellige land i både Europa og Sør Afrika. På samme dag som startskuddet går i Tresse er det også løp i Rovereto i Italia. Senere i høst går løpet av stabelen i Paarl i Sør Afrika.
– Noen plasser har Strongman Run så mye som 15 000 deltagere. Vi i Kristiansand har dermed noe å strekke oss etter. Vi i Kristiansand Orienteringsklubb har jobbet en masse med dette løpet og gleder oss mye til at starten går, avslutter han.

LAG: Arrangøren oppfordrer venner og kollegaer til å danne lag og bli med på moroa. Foto: Christian Bøen