fbpx
Annonse:
TALENT: Sara Tønnesen Fra Randesund IL Er Nominert Som årets Fotballspiller. Foto: Jonas Veka Tretli.
TALENT: Sara Tønnesen fra Randesund IL er nominert som årets fotballspiller. Foto: Jonas Veka Tretli.

Randesund-jente kan bli årets fotballspiller

Sara Tønnesen (15) fra Randesund er nylig håndplukket blant seks talenter til kåringen av Årets Fotballtalent. NFF, TV 2 og Equinor Morgendagens Helter står bak prisen.

Tønnesen, som kan spille både back og ving, er én av seks nominerte fra både gutte- og jentefotballen som kjemper om å bli kåret til årets fotballtalent. Det er en jury bestående av Brede Hangeland, Jesper Mathisen og Solveig Gulbrandsen i samarbeid med Equinor Morgendagens Helter som har nominert de seks fotballtalentene.
– Equinor årets fotballtalent handler om å løfte frem morgendagens fotballhelter, og gi dem ekstra motivasjon til å fortsette den gode utviklingen. Sara er en veldig god rollemodell for andre med den gløden, innsatsen og læringsiljen hun viser både på og utenfor banen, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef i Equinor Morgendagens Helter.

Drømmen er A-landslaget
Tønnesen har vært medlem i Randesund IL siden andre klasse. Hun spiller mye med guttene i klubben og blir beskrevet som en hurtig spiller som er god på gjenvinning. Den store drømmen er å komme på A-landslaget og spille i utlandet for et klubblag. Men først ønsker tiendeklassingen fra Holte skole studere idrettsfag på videregående trinn.
– Det er kjempestort for meg å blir nominert til årets fotballtalent ettersom det ikke er mange som får oppleve det. Det er veldig hyggelig med en annerkjennelse på at jeg gjør det bra på det jeg jobber for, sier Tønnesen, som trener fem til seks ganger i uken, noen ganger i opptil halvannen time.

I godt selskap
Spilleren kan fort tre inn i samme rekke som noen av Norges største fotballtalenter hvis hun blir kåret til årets fotballtalent. Tidligere vinnere er blant andre Martin Ødegaard, Mads Møller Dæhlie og Martin Samuelsen.

De øvrige nominerte i år er Linnea Solvoll Laupstad (Morild IL), Ingrid Sandviken (Lom IL), Håvard Hetle (Sogndal), Sondre Auklend (Viking) og Bryan Solhaug Fiabema (Tromsø IL).

Årets vinner stikker av med tittelen som Norges største fotballtalent og en drømmedag med A-landslaget. Årets fotballtalent blant jentene blir kåret av TV 2s fotballeksperter den 16. november, mens guttene kåres 19. november.