fbpx
Annonse:
YNDET OBJEKT: Nina Gavrok Spiller Tosca, En Sangerinne Despoten Baron Scarpia Er Besatt Av.
YNDET OBJEKT: Nina Gavrok spiller Tosca, en sangerinne despoten Baron Scarpia er besatt av.

Siste mulighet for å se Puccinis klassiker

Siste mulighet for å se den ­italienske operaklassikeren Tosca i Kilden er på torsdag den 20. og lørdag 22. september.

Kilden Opera inviterer til Tosca. Forestillingen hadde premiere den 8. september. Dette er en fullskala opera i Teater- og Operasalen, regissert av Ingrid Forthun og med Kristiansand Symfoniork ester i orkestergraven.

Tosca presenteres i et historisk samarbeid med Nordnorsk Opera og Symfoniorkester og Opera Rogaland.

Mest fremført
Tosca er en av de mest fremførte operaer verden over, og er skrevet av italienske Giacomo Puccini. Sangerinnen Tosca og kunstneren Cavaradossi har et inderlig kjærlighetsforhold. Samtidig er despoten Baron Scarpia besatt av Tosca, og er villig til å gjøre alt som står i sin makt for å få henne.
Når det viser seg at Cavaradossi skjuler den politiske flyktningen Angelotti, utnytter Scarpia muligheten til å forsøke å erobre Tosca.

Fremdeles tidsaktuelt
Temaet handler om hvor langt et menneske er villig til å gå for å tilfredsstille sitt begjær.

Historien foregår i Roma i år 1800, hvor det Napolitanske kongedømmet styrte med knallhard hånd. Fordi emnet fortsetter å være relevant i dag, med tematikk som maktmisbruk, forfølgelse og tortur, har Kilden flyttet historien til vår tid, og presenterer en moderne Tosca
– Det er Puccinis vidunderlige musikk som gjør Tosca til en av de mest gripende operaer verden har sett. Jeg håper det er mange sørlendinger som gleder seg like mye som jeg gjør til endelig å få oppleve Tosca i Kilden, sier Frøydis Emilie Lind, Operasjef ved Kilden Opera.

Årets beste sanger
Kilden Opera har sikret seg et stjernelag av sangere til oppsetningen. Hovedrollen Tosca gestaltes av Nina Gravrok.
– Tosca byr på sanne sjelekamper og Nina Gavrok har evnen til å berøre oss dypt, sier regissør Ingrid Forthun, om hovedrolleinnhaveren.

Forøvrig spilles Caravadossi av Christian Juslin, mens den svenske bassbarytonen Kosma Ranuer gjør rollen som Scarpia. Sistnevnte ble i 2011 tildelt prisen Årets beste sanger, av det prestisjetunge tyske magasinet Opernwelt.

Ut på veien
Siste mulighet for å se Tosca i Kristiansand er på torsdag den 20. og lørdag 22. september. Operaen skal ut på veien og vil bli vist i Harstad, Bodø, Tromsø og Sandnes etter spilleperioden i Kristiansand.