fbpx
Annonse:
TIL SYDPOLEN: Astrid Furholt Fra Kristiansand Har Gått I Roald Amundsens Fotspor. Foto: Christian Nerdrum.
TIL SYDPOLEN: Astrid Furholt fra Kristiansand har gått i Roald Amundsens fotspor. Foto: Christian Nerdrum.

Astrid Furholt er Årets eventyrer 2018

Amundsen-ruta til Sydpolen anses som nærmest umulig å få til i vår tid. Ingen har kommet så langt som Astrid Furholt (50). Nå er hun Årets eventyrer 2018.

Prisen Årets eventyrer er et samarbeid mellom Hvitserk, Åsnes, Alfa, Helsport og UTE, og ble i år delt ut på Fjellfilmfestivalen på Gjendesheim til Astrid Furholt (50) fra Kristiansand.

 

  • Hennes intense og enorme vilje til å gjennomføre sin drøm er utrolig. Fire år med total forsakelse og utallige skjær i sjøen gjør at denne turen ligner mer på Roald Amundsens ferd enn man kunne tro. Det samme var å sette av tid til å finne, dokumentere og forklare Bettytoppen. Ti norske ekspedisjoner har vært i det området siden Amundsen forlot varden sin i 1912. Bare Astrid har funnet den og klart å forklare hvilken topp det var, hva som gjemte seg inni og hvorfor andre har tatt feil, var juryens begrunnelse for kåringen.

 

  • Det er litt uvirkelig for meg, for det var så mange sterke kandiater. Tusen takk til alle som har stemt på meg, sa Astrid Furholt foran et fullsatt sirkustelt under Fjellfilmfestivalen på

 

Inspirasjonskilde

Norge har fostret mange store eventyrere, mennesker som har utfordret seg selv og naturkreftene. Med Årets eventyrer ønsker arrangørene å løfte frem personer som inspirerer og viser vei for andre på samme måte som de gamle eventyrerne.

 

  • Som kandidater til Årets eventyrer ser vi etter noen som har vist evne til gjennomføring og stå-på-vilje, og som har stått for kloke valg og holdninger underveis. Mennesker som er en drivkraft for å få flere ut på eventyr, forteller Rasmus Ramstad, daglig leder ved Hvitserk.

 

Blant tidligere vinnere av Årets eventyrer er Marius Fuglestad og Tormod Granheim.