fbpx
skip to Main Content
PUSSES OPP: Hånes senter er nå under full oppgradering.

Skal stable Hånes senter på beina igjen

SATSER: Cristian Graziano er en av dem som satser på ny butikk på Hånes.

Etter å ha ligget brakk i nesten 20 år skal Hånes senter igjen bli et levende samlingspunkt for lokale og tilreisende på Hånes.

Med en historie som strekker seg helt tilbake til 1984 var Hånes senter i mange år et levende sentrum med de fleste tjenester man hadde bruk for i det daglige.
– Når Sørlandssenteret gjorde sitt inntog midt på 90-tallet gikk det med Hånes senter som med veldig mange andre små sentra. Kundene forsvant og butikklokalene sto snart tomme, forteller senterleder Roger Mortensen.

Livets rett
Et levende senter med lensmannskontor, solstudio, postkontor, helsestasjon, videokiosk, spisesteder og mere til, var snart historie. Kiwi, Lefsebakeriet og papp foran hvert eneste butikkvindu var snart det som gjensto.
– Mange forsøkte seg på å drive noe her, men eierne av senteret var ikke så opptatt av hva som var i lokalene – bare de var utleid. De fleste av butikklokalene endte opp som lager, forteller han videre.

I januar 2016 ble senteret solgt og Roger forteller at de nye eierne gjerne ønsket å endre dette.
– Utviklingen i handlemønsteret til nordmenn viser at tiden er moden for å igjen satse på små butikker. Vi sa opp lagerkontraktene og har leid ut til små butikker som vi tror og håper har livets rett her på Hånes, forklarer han.

Ta turen
Videre forteller han at mye har skjedd den siste tiden. Rio Pizza har flyttet inn, Hånes Grill og Kafé har startet opp på nytt og Alternativ Velvære har også funnet veien inn i nyoppussede lokaler.
– I september åpnet Billigo som kjøper opp varer fra konkursbo og selger dem ut til halv pris av halv pris. Vi selger litt av alt og målet er at det skal komme nye ting hele tiden, smiler butikksjef Cristian Graziano. Roger forteller videre at det nå bare er tre ledige lokaler igjen.
– Etter å ha stått tomt i 20 år er det ikke gjort i en håndvending å få folk tilbake hit. Først og fremst må folk bli klar over at vi er tilbake og vi må bli spennende nok til at folk i nærområdet ønsker å ta turen. Vårt mål er å være konkurransedyktige både på pris og kvalitet og at folk dermed etterhvert vil forstå hva det betyr å ha et slikt senter i nærområdet, fortsetter Roger.

Liv og røre
Oppussingen er i full gang og Roger håper at senteret nok en gang vil være i full drift i løpet av 2019.
– Da skal all papp være borte fra vinduene og atter en gang skal Hånes senter være full av liv og røre, avslutter han.

PAPP: I løpet av 2019 er planen at all papp skal være vekk fra vinduene på Hånes senter.
Back To Top