fbpx
skip to Main Content
KLAR MED SINGLE: Dagfinn Øksendal gir ut singelen Starstruck den 5. oktober. Som produsent bidrar gitaristen Kjetil Grande. Singelen er spilt inn her i Krutt Studio på Odderøya.

Fra Blodig Blues til støvete rock

I fjor ga Dagfinn Øksendal ut en single under navnet Blodig Blues. Nå er han tilbake på platemarkedet, under sitt eget navn, og med en av heltene sine som støttespiller.

– Under studietiden hadde jeg det mye artig med Blodig Blues. Vi spilte på skolerevyer, og med Ragnarrock ble det noen julebord og sommerfester.

Dagfinn Øksendal (36) fra Tinnheia snakker om hvordan han startet som musiker. Nå er han tilbake i rampelyset, med sin første single som soloartist. Tittelen er Starstruck og inngår i albumet Stay for Dinner, som slippes i begynnelsen av mars neste år. Singelen slippes digitalt fredag 5. oktober og er spilt inn i Krutt Studio på Odderøya.

Starstruck
I følge låtskriveren, har teksten en dobbel betydning.
– Den skildrer et øyeblikk hvor man blir starstruck i en kjendis eller forelsket i et annet menneske, at man tar mot til seg og våger å åpne munnen selv om utfallet kan bli klumsete og i noen tilfeller katastrofalt, forteller musikeren som begynte å spille gitar som 17-åring.

Med seg som produsent har han gitaristen Kjetil Grande. Øksendal innrømmer at teksten fikk en annen dimensjon da Grande sa seg villig til å produsere platen.
– Egentlig hadde den en annen tekst som jeg synes var for svak. Da det ble avgjort at Kjetil skulle produsere albumet, hadde jeg slik respekt for ham at jeg valgte å forbedre teksten. Jeg hadde faktisk problemer med å prate ordentlig med ham i starten, og man kan si jeg var litt starstruck.

Kjent produsent
Øksendal røper samtidig at det var utfordrende å skulle gi fra seg så mye kontroll til en produsent.
– Jeg er jo veldig glad i å styre ting selv, så det å gi kontrollen til Kjetil var en øvelse for meg. Jeg måtte bare stole på at alt ble greit til slutt, hvilket det også ble, selv om vi hadde noen skuddvekslinger i starten. Hver dag sa jeg til meg selv, og til ham, at nå har jeg ferie fra jobben. Jeg er jo fan av ham og det har vært godt å ha ham som produsent.

Av andre artister Øksendal ser opp til, finner vi Neil Young og David Bowie.
– Jeg liker støvete rock som har rot i syttitallet, røper han.

Malt plateomslag
Plateomslaget er det en annen lokal kjendis som står for. Dagfinn er nemlig venn med kunstneren Anthony Higginson, som gikk med på å male cover-bildet.

– Tony og jeg møtes ofte for å diskutere kunst, og jeg liker veldig godt arbeidet hans. Ettersom vi gjør platen på gammelt vis, med minimalt av klipping i opptaket, ville jeg også ha et omslag som ikke var altfor digitalt manipulert.

I riktig gamle dager, var det jo en kunstner som malte plateomslaget, og det ville jeg også ha, forklarer Dagfinn.

I bildet finner vi et portrett av artisten omgitt av ulike gjenstander som hver enkelt representerer en låt på albumet. Bildet vil bli brukt på både singlene og det kommende albumet, med hvert sitt utsnitt.

Både singler og album gis ut på plateselskapet til Arne Mathisen fra Lillesand og Kjetil Grande fra Kristiansand; Arcane Collective Recordings. På bassgitar og slide-gitar deltar Ragnar Lillemark. Arne Kjelsrud Mathisen fra gruppene Heros & Zeros og I Was a King medvirker på slagverk og perkusjon.

Back To Top