fbpx
Annonse:
MUSIKK: Kevin Og Thomas Hardy Forteller At De ønsker å Lage Mer Musikk Som «Fearless».
MUSIKK: Kevin og Thomas Hardy forteller at de ønsker å lage mer musikk som «Fearless».

– Vi burde alle hente vår styrke innenfra

Dette er ett av budskapene Thomas og Kevin Hardy ønsker å formidle i sangen «Fearless».

I august slapp Thomas og Kevin Hardy i samarbeid med Rolf Mienna, bedre kjent som «Cazoo», ut låten «Fearless. I skrivende stund har sangen klatret opp på 20. plass på topplisten «Norway Viral 50» på Spotify.
– Du kan jo si det sånn at det kom som en stor overraskelse. Vi har produsert «Fearless» hjemme på soverommet og har fått gode tilbakemeldinger fra venner og kjente. At den skulle slå an på denne måten på Spotify er jo bare helt utrolig morsomt, smiler brødrene når Sørlandsavisen treffer dem.

Populær joiker
At brødrene skulle gi ut musikk begynte egentlig litt tilfeldig. Thomas beatboxet litt på hobbybasis og Kevin sang gjerne når sjansen bød seg. Under 50-årslaget til brødrenes onkel havnet Thomas tilfeldigvis på scenen, og blant gjestene satt en person som har en finger med i spillet for den populære Sami Easter Festival som blir arrangert hver påske i Kautokeino. Festivalen har tidligere blitt gjestet av artister som Mari Boine, Gaute Ormåsen og Staysman.
– Moren vår er samisk og onkel var på 90-tallet en ganske populær joiker som har reist en del i inn- og utland. En av gjestene fikset en spillejobb på festivalen, men jeg innså jo fort at 20 minutter med beatboxing kanskje ble litt voldsomt, ler Thomas.

Thomas bestemte seg derfor for å lære seg å rappe, og sammen med Kevin og kameraten Thor Hinna lagde de noen sanger, dro rundt og holdt flere lokale konserter for å forberede seg til jobben i Kautokeino.
– Etter dette ballet det på seg og vi spilte på Rudskogen, Gatebil og Sørlandstreffet. Så ble vi studenter på heltid og musikken ble lagt på hylla, forteller han.

CAZOO: Brødrene har laget «Fearless» sammen med tremenningen Rolf Mienna, bedre kjent som Cazoo. Foto: Privat.

Du velger
En facebookpost fra brødrenes tremenning Rolf Mienna skulle derimot snu opp ned på den avgjørelsen.
– Rolf har drevet på med musikk i åresvis, først som vokalist. De senere årene har han produsert sanger på hobbybasis. Han la ut en post om at han var på utkikk etter vokalister og vi meldte interesse. Siden det er beatboxing og rap som har vært mest greia så måtte vi virkelig overbevise han om at vi begge kunne synge, men resultatet ble jo veldig bra, ler Kevin.

Videre forteller brødrene at «Fearless» handler om at livet ikke alltid gjør helt som man ønsker at det skal gjøre.
– Går ikke ting helt vår vei er det veldig lett å la seg bli preget av det. Det kan nok de fleste av oss relatere til. Vårt budskap er at du kan velge reaksjonen din selv. Du kan velge å være sterk selv om hendelser og omgivelsene tilsier at du ikke skal være det. Vi henter alle vår styrke innenfra, og dersom du velger å ha det bra, er det ofte også bra man får det, forklarer Kevin.
– For å ta et eksempel fra mitt eget liv, hadde jeg veldig feil innstilling til musikken min tidligere. Dersom jeg ikke slo igjennom og alle likte det jeg drev på med, var jeg ingenting verdt – et null. Nå har jeg snudd om tankegangen og innsett at min verdi ikke ligger i resultatene, men i hvem jeg velger å være, skyter Thomas inn.

Nye prosjekter
I en tid hvor kulturen streber etter det perfekte, mener brødrene at budskapet er viktig.
– Vi ser det hver eneste dag på Facebook og Instagram. Folk fremstår som perfekte utad, men kanskje er man egentlig alene og ensom. Det virker som om det er viktig for folk å fremstå som perfekte selv om de kanskje egentlig ikke har det så greit. Man må ta tak i seg selv og jobbe for å få det bra, og det er lov å si det, fortsetter han.

Til daglig studerer Kevin i Stavanger, mens Thomas studerer hjemme i Kristiansand. Drømmen er å kunne leve av å skrive sanger som betyr noe for folk.
– Vi ønsker å dele erfaringer og historier som omhandler temaer som kanskje ikke helt blir snakket om. Vi har prosjekter på gang, men er store perfeksjonister så ting tar litt tid, ler Kevin.
– Vi har mange jern i ilden og skal blant annet få være gjester på Studio Sapmi, som er det samiske svaret på talkshow som Skavland og Lindmo. Dette programmet blir sendt på NRK og SV1, og spesielt i Sverige har det høye seertall. Vi gleder oss veldig, avslutter Thomas.