fbpx
Annonse:
NYVALGT LEDER: Kennet Karlsen (22) Er Den Nye Lederen Av Studentforeningen START UiA Og Håper å Kunne Gi Eksisterende Medlemmer Den Oppmuntringen De Fortjener.
NYVALGT LEDER: Kennet Karlsen (22) er den nye lederen av studentforeningen START UiA og håper å kunne gi eksisterende medlemmer den oppmuntringen de fortjener.

Motiverer studenter som har en skapertrang

Fakta: START UiA

• Stiftet i 2007
• Ca. 50 aktive medlemmer
• Åpent for alle studenter ved UiA
• Tilknyttet START Norge
• Lokal arrangør av Venture Cup
• Medlemmer velges inn
•Fremmer innovasjon
•Sponses av lokalt næringsliv

Kennet Karlsen er ny leder i START UiA – ­studentforeningen som fremmer innovasjon og gründervirksomhet. Hans planer for sitt lederskap er å vie ­eksisterende medlemmer mer oppmerksomhet.

START UiA er en forening for studenter som er nysgjerrige på innovasjon og gründervirksomhet. Selv om man må søke for å bli medlem, er det ikke bare studenter innen handel og økonomi som blir akseptert. Kennet Karlsen (22) er selv ingeniørstudent, og nyervervet leder i foreningen.

– Det er det som er så fint med gjengen vår og det er derfor bedrifter verdsetter oss. Den består av studenter fra alle fakultetene, sier han.

Ikke bare gründere
Medlemsmassen består heller ikke bare av gründere.

– Det vi har til felles er at vi ønsker å skape noe og bidra til forandring på ett eller annet område, men det er ikke slik at alle er gründere. Selv om du ikke har de store vyene og de visjonære ideene, betyr ikke at du ikke kan være med og bidra. Alle har jo vi kunnskap på forskjellige områder som gjør oss verdifulle og til hjelp for andre, fremholder han.

Nylig gjorde START UiA en sponsoravtale med NorgesEnergi.
– Det er egentlig ingen ny avtale men en fornyelse av en eksisterende samarbeidsavtale som går ut på at vi arrangerer workshops for dem og inviterer studenter. Da er det bedriftskunder av NorgesEnergi som kommer og vil ha tilbakemelding på nye produkter og tjenester, og tips til hvordan nå ut til kundene.

Erfaring og muligheter
Kennet Karlsen har nylig blitt valgt som leder og har ikke helt blitt varm i trøyen ennå.
– Jeg tok over for Zelia Moss som ble valgt ut til å bli Adeccos konsernsjef i august. Det er store sko å fylle, må jeg være ærlig å si. Som leder får jeg muligheten til å jobbe tett på næringslivet og skaffe meg gode relasjoner i næringslivet. Samtidig får jeg erfaringen av å styre og drifte en relativt stor og profesjonell organisasjon sammen med resten av styret i start UiA. Erfaring og muligheter er det jeg får igjen for vervet.

Karlsen er opprinnelig fra Randaberg men studerer og bor i Grimstad. Som leder for START UiA håper han å styre kursen litt i samme retning som de foregående lederne.

– De siste fem-seks årene har START UiA gjort det veldig bra. Vi har gjort veldig mye for gründermiljøet. Flere medlemmer har startet for seg selv. Vi har vært flinke til å rekruttere medlemmer og arrangere evenementer, men jeg tar sikte på å løfte frem de medlemmene vi allerede har. Der er det folk som har lyst til å skape noe, og jeg har ikke lyst til å glemme dem.

Nettverksbygging
Til de som vurderer å søke om medlemsskap sier han at det er ulikt hva hvert medlem får ut av medlemsskapet, basert på deres bakgrunn, ambisjoner og innsats.

– Enten du er i HR-gruppen, PR- og info-gruppen eller prosjektgruppene, har alle sine utfordringer som de møter på i sine oppgaver, og tar læring av dem. Felles for alle er at hvert eneste medlem har muligheten til å skape gode relasjoner på tvers av studielinjer og mot næringslivet gjennom interne og eksterne arrangementer. START UiA er en nasjonal organisasjon, så nettverksbyggingen strekker seg over hele landet.

START Forum
På spørsmålet om hva som har vært høydepunktet mens han har vært medlem, trenger han ikke lang betenkningstid.

– Jeg tror at dersom du spør medlemmene vil de aller fleste si START Forum som vi arrangerte i vår, hvor vi booket Abra havn som vi fyllte med over hundre innovative studenter og alumnimedlemmer fra hele landet. Da hadde vi foredragsholdere og workshops som vi fikk vi mye skryt for.