fbpx
skip to Main Content
RINGSIDE: Steinar Sandve fra Oxy MT er på defensiven når Jamai Miad fra Oslo FC briljerer med høye spark.

Kristiansand regjerte under Battle of the South

Lørdag var den overbygde bakgården på Kick åsted for en turnering i thaiboksing. Den lokale klubben Oksa Muay Thai tok medalje i syv av 11 kamper.

Den overbygde bakgården til Kick scene var gjort om til en arena for kampsport under Battle of the South siste helga i september. Mitd på gulvet var det satt opp en boksering, og rundt satt 250 tilskuere og heiet på sine favoritter. Enda flere fulgte med via webkamera.

Stort aldersspenn
Oksa er et treningsstudio i kvadraturen som er tilrettelagt for muay thaiboksing. Det er også en treningsklubb for kampsportutøvere, ikke bare innen thaiboksing, men også MMA og boksing.
Klubben har rundt 150 medlemmer pr dags dato, med et aldersspenn som strekker seg fra syv til 60 år.

– De fleste av medlemmene våre er mellom 20 og 40, forteller Syver Strømme (45) fra Søm. Han driver klubben sammen med Glenn Jarlsby og Tor Aanensen.
De deler på alt fra å trene medlemmer og coache fightere i ringen, til administrativt arbeid og alt utenom. I tillegg holder de stevner eller deltar på andres. Klubben har mellom 20 og 30 kvinnelige medlemmer, men de konkurrerer ikke mot menn.

Lokal vinner
Lørdag 29. oktober arrangerte Oksa et stevne for 38 deltakere fordelt på ni klubber, inkludert ett fra Aalborg. Oksa Muay Thai hadde 11 fightere som gikk hver sin kamp. De aller yngste var 8 og 10 år gamle, og de bestod begge sine diplomkamper.

– I disse er det ingen kontakt til hodet, kun til kroppen. Både Max Keim og August Nielsen gikk noen fine og kontrollerte diplomkamper og bestod med glans. Joakim Rosseland Lund og Omar Smeland gikk debutkamper. Begge overbeviste og vant klart. Adrian Gunnesen gikk en fantastisk bra kamp og vant på dommeravgjørelse. Lars Kjøniksen er norgesmester, og var i denne kampen matchet mot en annen norgesmester.

Lars dominerte kampen totalt og den ble stoppet i 3. runde. I kveldens siste kamp og «main event» gikk John Svanaasen mot en fighter fra Aalborg – et fyrverkeri av en kamp hvor begge leverte mye god thaiboksing. Men John var klart best i alle rundene, oppsummerer Strømme.

John Svanaasen fra Kristiansand vant kampen, og med dette kan vi konkludere med at Oksa tok med medalje i 7 av de 11 kampene de var satt opp i. Dette gjorde at Oksa Muay Thai ble kåret til stevnets beste klubb under Battle of the South.

Veldedighet
Oksa har siden oppstarten i 2005 arrangert tre slike, to norgesmesterskap, samt et Fight for Charity-stevne til inntekt for gatebarn i Manilla. Selv om det er forbudt med knock-out til hodet under kamper i Norge, er thaiboksing mer enn en gøy treningsform for Syver.
– Det er hard men god trening. Man får høy puls uten å måtte kjenne på det og legge så godt merke til det. Iver og glede i treningen gjør at man tenker mer på oppgaver enn at man er midt i en treningsøkt.

Det å trene andre og se at de mestrer og får ting til – at de utvikler seg, og gleden de får av treningen, er en inspirasjon og glede i seg selv. Det er også et utrolig godt samhold og god oppbakking på treningene. Selv om man kjemper i ringen alene, foregår treningen sammen med andre. Man er avhengig av dem rundt seg for å utvikle seg, og denne siden er med på å gjøre muay thai til en lagsport også.

Back To Top