fbpx
skip to Main Content
MØTEPUNKT: Nexus betyr møtepunkt på latin og er en kafé for dataspill-entusiaster i Dronningens gate. Mads Stensrud og Espen Schjøttelvig åpnet i september.

Første av sitt slag i Kristiansand

Ved første øyekast ser gaming-kafeen Nexus ut som en amerikansk diner, med led-lys i taket og komfortable salonger langs den ene langveggen. Kafeen fungerer også som møteplass for dem som liker dataspill, med spillebåser og alt som trengs.

DINER: Lokalene som møter en i inngangen minner om en amerikansk diner.

Mads Stensrud og Espen Schjøttelvig fra Bærum hadde kjent hverandre siden videregående. Mads, med en forkjærlighet for mat, ønsket en møteplass med lav terskel, mens Espen ønsket å samle alle «gamere» – unge mennesker som har dilla på dataspill.
– Vi satt ved siden av hverandre og ble venner gjennom en felles interesse for dataspill, mimrer Mads. Guttene har bodd i Kristiansand de siste ni årene.

Samlingspunkt
Onsdagsklubben er et tiltak Mads startet, for å samle likesinnede, hvor man spilte Nintendo sammen, og delte et måltid.
– Etter hvert fant vi ut at vi likte det bedre enn å sitte hjemme og spille alene, røper Mads.

Mens interessen for e-sport og konkurransespill økte, grodde ideen om et samlingspunkt som kunne være åpen for flere enn bare vennegjengen.

– Mads står for den sosiale biten, mens jeg er typen som liker å delta på større samlinger for gamere. Etter hvert har jeg begynt å savne mulighetene for å samles og spille lokalt, i stedet for å reise så mye. Derfor tenkte vi det var mulig å slå to fluer i én smekk, forteller Espen.

Nytenkende
Tanken er at man skal kunne møtes, dele erfaringer om ulike spill, få muligheten til å teste nye spill med andre, og kanskje konkurrere dersom ønskelig.
Ideen om en gaming-kafé har de jobbet konkret med i halvannet år, uten noen markedsundersøkelser for å vurdere om konseptet er liv laga.

27GRUPPESPILL: Kafeen inviterer gjester til å spille sammen. Kristian Stausland (13), Magnus Brenne Flå (13) og Aadam Patrick Haug (13) spiller Fortnite og trives godt. – Vi har fått positive kommentarer. Samtidig har vi sett mot utlandet hvor der finnes kjeder i vekst. Norge er langt bak på dette området, vi er gode på den teknologiske biten, men dårlige på den sosiale. Så lenge vi kan skape den rette atmosfæren, og maten holder en høy nok kvalitet, skal det være nok. Det er vår tankegang. Dersom folk ønsker å spille i tillegg, er det bare en bonus mener Mads.

Åpnet gradvis
I september åpnet gaming-kafeen Nexus i Dronningens gate gradvis. Lokale gründere har hjulpet dem med alt fra belysning og lydanlegg til interiør og elektronikk, og all inventar er hundre prosent tilpasset gaming-kafeen.

– Vi har en veldig klar plan men er åpen for investorer og sponsorer for å utvikle konseptet videre, innrømmer Mads. Selv om kafeen serverer øl, har guttene valgt å tone ned bar-aspektet.
– Det er meningen at de voksne skal kunne nyte en stille og rolig øl eller cider til maten, men dersom bargjester blir for bråkete og sjenerer dem som spiller, ber vi dem gå et annet sted. Her er jo barn tilstede, forklarer Stensrud.

Stor takhøyde
Målgruppene er flere.
– Først og fremst er det studenter og ungdommer som liker å se på direktesendt e-sport på kveldstid. På dagtid fokuserer vi på yngre mennesker som ikke liker fotball og ikke har noe annet fritidstilbud. Derfor har vi medlemstilbud rettet mot dem, hvor de kan komme hit og spille dataspill etter skolen. I tillegg ønsker vi å tiltrekke oss foredrags- og kursholdere ettersom vi har teknologi og plass til å imøtekomme dem, informrerer Schjøttelvig.

– Men du trenger ikke spille eller ha den interessen for å kunne komme hit og spise i fred og ro, tilføyer Mads.

Back To Top