fbpx
skip to Main Content
VINGLAD: Kristiansand Vinleggerklubb er titt på opp­levelsesturer for å lære mer om vin. Bildet er fra et besøk i Albania nylig.

Holder kurs i vinlegging

Kristiansand Vinleggerklubb ble stiftet vinteren 1976. Nå ønsker de seg nye medlemmer. Derfor arrangerer de vinleggerkurs.

Noen av medlemmene fra stiftelsesmøtet er fremdeles aktive medlemmer i klubben og klubben talte pr. 1. september 37 medlemmer inklusive 4 æresmedlemmer.
Det har ikke vært avholdt nybegynnerkurs siden 1988, og for å rekruttere nye medlemmer arrangerer klubben nybegynnerkurs med oppstart mandag 29. oktober.

Hvert år, på marsmøtet, kåres årets vinmester som i tillegg til heder og ære får vandrepokal. Det konkurreres i 5 klasser, hvitvin, rosévin, rødvin, lys hetvin og mørk hetvin.
Klubben har fire samlinger i henholdsvis vår- og høstsemesteret, hvor vårsemesteret rundes av med sommerfest i Kolonihagen på Lund. Da spanderer klubben mat samt drikke i moderate mengder.

På aprilmøtet har det de siste årene vært spennende foredrag fra utvalgte vinområder presentert av klubbens sommelier.

Høstsemesteret avsluttes med årsmøtet i november, og rundes av med ost, kjeks og vin i moderate mengder som klubben bekoster.

Alle samlingene avsluttes med gammeldags «årelotteri», hvor det er mange populære premier.
Årsmøtet i år, holdes mandag 26. november.

For dem som ønsker å delta på vinleggerkurs, bes ta kontakt på epost til arthuroddvin@gmail.com for mer informasjon.

Back To Top