fbpx
skip to Main Content
FESTIVAL: Musikkbransjetreffet Sørveiv har en festivaldel. Her er Marthe Wulff avbildet ved en tidligere festival.

Sørveiv utvider konseptet

Søveiv er et årlig musikkbransjetreff og en festival for Sørlandet som avholdes hver november i Kristiansand. Nå er det duket for det åttende i rekken, med en rekke ­samarbeidspartnere på programmet.

– Sørveiv handler om å gi en plattform til unge og lovende artister. Ser man på programmet vårt og ikke kjenner igjen noen av artistene, har vi oppnådd det vi ville, fordi det er slike artister vi ønsker å formidle. Jeg kan nesten garantere for at man kommer til å høre fra de aller fleste i årene som kommer, forteller Anna Willrodt fra SØRF, som arrangerer Sørveiv.

Blir oppdaget
Sørveiv kan skilte med å ha hatt både Ari, Jon Olav og Kjartan Lauritzen før de ble landsens kjent.

– Vi jobber aktivt med talentutvikling på scenen, presiserer hun.

Artistene og gruppene som opptrer har muligheten til å bli oppdaget av talentspeidere i forskjellige musikkselskaper som kommer fra Asia, Europa og Nord-Amerika.
– Bak scenen foregår det jo konferanser, debatter og seminarer for musikkindustrien. På dagtid skal de være med og løse musikkbransjens problemer og utfordringer, mens på kvelden skal de ut og oppdage nye artister.

Blant de rundt 250 delegatene finner man bookingagenter, festivalarrangører, managere og plateselskap fra ulike land. Rundt tretti av dem vil fungere som speakere og debattanter under konferansedelen.

BLIR FESTIVALBAR: Jan Kenneth Transeth og Mira Svartnes Thorsen holder på å pusse opp det som som skal bli en pop-up-bar nederst i Tollbodgata. Den vil fungere som konsertscene under Sørveiv.

Løser verdensproblemer
Willrodt presiserer at bransjen ikke har så store problemer at det kreves umiddelbare reaksjoner, men peker på strømming av musikk som en del av store omveltninger som har foregått i bransjen de siste årene.

– Dessuten har konserter blitt en stadig viktigere inntektskilde for utøverne.

Nye samarbeidspartnere
Nytt av året er involveringen av eksterne, lokale aktører som Svart Belte Booking, festivalen Måkeskrik og Time Out Agency som hver får kuratere sine egne scener.
– Folk kan forvente alt fra folkemusikk til hip hop og EDM, tilsammen 40 artister.

Sørveiv avholdes for åttende gang siden 2011, den 2. og 3. november. Konsertene starter kokka 20 på kvelden, men konferansene starter allerede klokka ti på formiddagen. Det meste vil foregå på Teateret, men scener som Vaktbua, Charlies og Kick tas i bruk som konsertscener.

Sørveiv Tech
Allerede 1. november, inviterer det lokale næringslivet til en teknologikonferanse som heter Sørveiv Tech.

– CoWorx og Connect Sørlandet, som er pådrivere for Sørveiv Tech, tok kontakt med oss og ville samle krefter. Vi aksepterte forslaget fordi de har et sterkt fokus på gründermiljøet i byen. Sørveiv har jo tradisjon for å hjelpe unge og lovende opp og frem. Derfor var det et naturlig skritt for oss å gå inn i dette samarbeidet, understreker Willrodt.

Sørveiv Tech vil ikke handle spesifikt om teknologi i musikkbransjen.
– Vi mener jo at man kan lære av hverandre likevel. I musikkbransjen finner man mange innovatører som utvikler teknologiske løsninger. Bruk av blockhain i musikkbransjen, diskuteres jo stadig, for eksempel. Big data er jo også relevant for alle, mener Willrodt.

Sabla bar
Nytt i festivalprogrammet er en pop-up-scene med dertilhørende bar. Den befinner seg i de nedlagte restaurantlokalene, nederst i Tollbodgata, og er ikke helt ferdig ennå.

– Vi håper vi blir ferdige til 1. november. Da blir det snikpremiere for Sørveiv med Jon Olav på scenen, sier Mira Svartnes Thorsen som sammen med Jan Kenneth Transeth holder på å pusse opp lokalene til det som skal bli Sabla Bar – en midlertidig bar som kun kommer til å være åpen i november. Begge står bak musikkselskapene Dirty Old Town og Svart Belte Booking.

– Her blir det konserter flere kvelder i uka samt at Alltinget kommer til å ha live podkast her, forklarer Thorsen.

Back To Top