fbpx
skip to Main Content
SNILL KU: Klara vil redde gården og hjelpe faren med å bake hundre eplekaker. Bilde: skjermdump.

Kutoppen på kinolerretet

Kutoppen i Dyreparken er blitt gjenstand for et animert univers i ­tegnefilmen Kutoppen, som er på kino nå.

Kutoppen-filmen baserer seg på bondegården Kutoppen i Dyreparken.
Kutoppen er en norsk animasjonsfilm for barn med mange karakterer. I tillegg til Klara og Mosk møter vi den vimsete høna Chickolina, den forsiktige nabogeita Gaute, hans nervøse onkel sauen Bærnt og det skumle fugleskremselet Fobetron. Alle snakker norsk.

Gjenkjennelige stemmer
Stemmene til karakterene er gitt av Henriette Faye Schøll, Fritjof Såheim, Bjarte Tjøstheim, Jan Martin Johnsen, Mats Eldøen, Sigrid Bonde Tusvik, Marita Andreassen og Charlotte Frogner.

Sigrid Bonde Tusvik har stemmen til Klaras mamma:
– Det er utrolig koselig å være type-castet som kvige, og jeg gleder meg til å vise barna mine en film som beviser at ikke alle tegnefilmer må ha eksotiske dyr i seg, sier den kjente komikeren.

Handlingen
Klara er en ung bykalv med en drøm om å bli stor stjerne. En dag mottar hun et brev fra faren sin, oksen Mosk, som hun ikke har sett på mange år. Mosk vil at hun skal besøke ham på gården hans, Kutoppen, til sommeren. Moren til Klara har fortalt at Mosk er en stor rockestjerne og nå har Klara endelig muligheten til å bli kjent med ham, overbevist om at han vil tro at hun kan bli en like stor stjerne som ham. Overraskelsen er imidlertid stor når Klara kommer til Kutoppen og oppdager at faren Mosk ikke er en rockestjerne likevel. Han er bare en vanlig eplekakebonde. Ikke nok med det: Han har fått kugalskap og vil miste gården sin om han ikke baker hundre eplekaker på en uke til kremmeren. Klara bestemmer seg for at hun skal redde gården, og ikke bare det: Hun skal bake så gode eplekaker at hun vil bli kåret til den beste bakestjerna i verden.
Utfordringene lurer: Klara kan ikke noe som helst om gårdsarbeid, og noen saboterer kakebakingen.
Regissør Lise Osvoll mottok Amanda for Beste barnefilm i 2011, for filmen Elisa og jakten på havets gull. Manusforfatter Anne Elvedal har jobbet med barnefilm og TV-serier som Kaptein Sabeltann, Elias og Blekkulf.

Friskt soundtrack
Med filmen følger høstens sprekeste låtspor med artister som Lisa Børud, Odd Nordstoga, Eva Weel Skram, Emilie Nicolas, ARIF & Unge Ferrari, Sol Heilo, Philip Emilo, Vidar Busk og Black Debbath.

Årets kinodag
Sørlandsavisens tips: Se Kutoppen på Den Store Kinodagen. Da er det halv pris på alle kinobilletter.

Back To Top