fbpx
Annonse:
SPOTIFY-HIT: Cazoo, Med Brødrene Hardy I Spissen, Tar Av På Spotify For Tiden.
SPOTIFY-HIT: Cazoo, med brødrene Hardy i spissen, tar av på Spotify for tiden.

Høstens musikkutgivelser

Her er et knippe musikkutgivelser fra Kristiansand og omegn denne høstsesongen.

 

Anne Marie Almedal
You Keep Me at Arm´s Length
POP – SINGLE
Dette er den andre singelen fra kristiansandartisten i år. Låten holder et friskt tempo og fremstår som underlig moderne til tross for klare 80-talls referanser. Sangen er fengende og har et pulserende driv. Den har også visse likheter til Himmelblå-sangen som det er vanskelig å sette fingeren på.

Belizio
Kommet for å bli
RAP – VIDEO
Den lokale Sørveiv-aktuelle artisten rapper og synger om tidligere feilsteg som gutter gjerne gjør ved overgang fra barn til voksen. Sangen er ikke sluppet i offisielle kanaler og består kun som en smakfull musikkvideo på YouTube. Videoen tikker inn under to minutter og fremstår altfor kort. Beaten er fengende og flyten er fin, og kunne godt vært dobbelt så lang.

Falkevik
Louder Than I´m Used To
JAZZ/POP – ALBUM
Julie Falkevik Tungevåg er en artist som har studert ved UiA og som nylig slapp sitt debutalbum. Falkevik fremstår som en stødig vokalist med et stort utviklingspotensiale. Falkevik behersker pianoet bra. Musikken er suggererende og ganske fengende. Musikalsk ligger dette nærmere 90-talls indie pop enn jazz. Artister som Tori Amos og Fiona Apple dukker opp på netthinnen når man lytter til Falkevik – melankolsk men ikke bekmørkt. Avslutningssporet Kvite Slott er en perle som vitner om at Falkevik også behersker et mer moderne arrangement.

Her´s
Invitation to Her´s
POP – ALBUM
Her´s er navnet på en engelsk-norsk duo hvor den norske parten er Audun Laading fra Kristiansand. Duoen ble startet i England ettersom Laading studerer der. Musikken er helt klart pop, med en sterk retro-vibe. Slik må det gjerne gå når en bruker gamle trommemaskiner for å holde rytmen. En miks av Roxy Music, Queen, Duran Duran, Morrisey og Wham er hva dette høres ut som, kanskje litt mer førstnevnte enn sistnevnte. Vokalisten er ikke akkurat noen George Michael eller Freddy Mercury, men synger helt greit. Musikken er cheezy men på en god måte. Det føles ikke über-kleint og er ikke direkte pompøst, men i stedet koselig. Dette må jo gi en enorm nostalgi-kick til dem som savner den dekadente, britiske popmusikken fra begynnelsen av 80-tallet.

Cazoo
Fearless
EDM – SINGLE
Brødrene Thomas og Kevin Hardy, fra Kristiansand, medvirker på denne singelen som har 78 000 lyttinger på Spotify. Singelen starter med et country-aktig vers som overraskende nok morfer inn i et dansbart EDM-refreng.

Sangen har fått eksponering gjennom ulike offisielle spillelister på Sptify som Viral Top 50 Norway, og er således nærmeste for en lokal hit å regne. Brødrene viser at de har en stor fremtid i popmusikkens tjeneste dersom de fortsetter å lage fengende musikk som dette.

Kommer
Sordal jobber med album og Ylva rapporterer stadig fra studio. Ny musikk fra disse ventes derfor innen kort tid.