fbpx
skip to Main Content
KRIMFESTIVAL: Forfatter Jørn Lier Horst og festivalsjef Henning Vestavik inviterer til Krimfestival på Hotel Ernst.

Ny festival for krim-elskere

Fakta: Programmet

Onsdag
16:00: Boklansering av novellesamlingen «Ikke et lik for mye», av Jørgen Jæger i lobbybaren. Bokprat med forfatteren.

17:00: «Fra politiliv til innsidekrim». Foredrag i Speilsalen med Hanne Kristin Rohde, krimforfatteren kjent fra TV 2-programmet Åsted Norge.

18:00: «Stevnemøte med din favorittforfatter» i Speilsalen. Bokblogger Simen Ingemundsen tar en bokprat med fem av krim-forfattere: Jørgen Brekke, Chris Tvedt, Lene Lauritsen Kjølner, Hans Olav Lahlum og Jørn Lier Horst.

21:00: «Middag med mord & mysterier» i Restauranten.
Det serveres en treretters middag, med drikke, samt kåseriet «Norsk kriminallitteraturhistorie fritt etter hukommelsen» av og med Knut Nærum.

23:00: Krim-mingling
i lobbybaren.

Torsdag
16:00: Krim-mingling
i Lobbybaren.

17:00: «Sørlandskrim 2018» i Speilsalen. Bokprat om sørlandsuhygge med Rita Aslesen og Linda Skomakerstuen.

18:00: «Stevnemøte med din favorittforfatter» i Speilsalen. Bokblogger Simen Ingemundsen tar en bokprat med fem av dine favoritt krim-forfattere: Jørgen Brekke, Chris Tvedt, Lene Lauritsen Kjølner, Hans Olav Lahlum og Jørn Lier Horst.

21:00: Lahlums Krim-quiz i Speilsalen. Test dine krim-kunnskaper og vinn flotte premier. Quiz-master er Hans Olav Lahlum.

23:00: Krim-mingling.

Den 7. og 8. november blir det krimfestival i Kristiansand, med blant andre Knut Nærum, Chris Tvedt, Hans Olav Lahlum, Jørn Lier Horst og vår egne Rita Aslesen på programmet.

Bokhandelen Norli, i Markens gate, inviterer til krimfestival onsdag den 7. og torsdag den 8. november. Det er første gang en slik festival organiseres her i byen, og det var butikksjef Henning Ross Vestavik sin idé.

– Kristiansand Krim-festival er inspirert av Oslo Krimfestival og Crimetime i Gøteborg. Målet er at byens befolkning skal kunne møte Norges beste kriminalromanforfattere. I samarbeid med Norli og Clarion Ernst Hotel har vi fått til et spennende program med interessante arrangementer, foredrag, og intevjuer, røper Vestavik, som er sjef for festivalen.

Knut Nærum
Middag med mord og mysterier og kåseriet «Norsk kriminallitteraturhistorie fritt etter hukommelsen» av og med Knut Nærum, trekkes frem som noe av de største publikumsfrieriene.

I tillegg kan du teste dine krim-kunnskaper på quiz, med Hans Olav Lahlum som quiz-master.

– Det er mange som elsker gode bøker. Vi ønsker å skape begeistring og økt leseglede, sette kriminalromanen i fokus og sørge for at folk skal kunne få møte sin favorittforfatter, presiserer festivalsjefen.

Festivalen vil foregå på Clarion Hotel Ernst, som skal være hotellet hvor «Den blonde kjempe», dr. Jonas Fjeld, bodde i flere av krimklassikerene til Øvre Richter Frich. Det vil være gratis inngang, men visse vilkår gjelder. Se www.kristiansandkrimfestival.no for mer informasjon.

Back To Top