fbpx
Annonse:
CAPTAIN SPEAKING: Hanne Byklum (17) Og Andreas Dahl Nordvang (18) Er Kaptein På Hvert Sitt Randesund-lag. Nå Vil De Ha En Stor Heiagjeng På Tribunen Når Det Arrangeres Hjemmerunde 10. November.
CAPTAIN SPEAKING: Hanne Byklum (17) og Andreas Dahl Nordvang (18) er kaptein på hvert sitt Randesund-lag. Nå vil de ha en stor heiagjeng på tribunen når det arrangeres hjemmerunde 10. november.

Inviterer til håndballfest

Randesunds J18 og G18 er klare for Lerøyserien og 10. november blir det felles hjemmerunde i Sukkevannshallen i den nasjonale eliteserien.

– Det kommer til å bli et enormt trøkk i hallen, reklamerer Andreas Dahl Nordvang (18), som er kaptein for Randesund G18.
– Og mye god håndball, supplerer Hanne Byklum (17), kaptein for Randesund J18. De synes det er helt topp at klubben er tildelt hjemmerunde når serien starter lørdag 10. november. Jentene får besøk av Storhamar og Rælingen, mens gutta møter Fjellhammer og Bækkelaget.

De beste 18-årslagene i Norge
Det er ikke hvem som helst som kan delta i Lerøyserien. Etter kvalikrunder er det de 24 beste jente- og guttelagene i landet. Randesund G18 er det eneste laget fra Agder som har klart å kvalifisere seg de tre siste årene. Denne sesongen deltar også Våg J18, i tillegg til Randesund-lagene. Lerøyserien går over fire runder, hvor den siste er en fellesrunde i Drammen, i begynnelsen av mars. De beste lagene går videre til nasjonalt sluttspill i Drammen 5. – 7. mai 2019. Randesunds gutter kan smykke seg med at de «alltid» klarer å kvalifisere seg til Lerøy. I august vant de også G18-klassen i Skjærgårdslekene, regnet som elitecupen før sesongstart.

SEIERSVANT: Randesund J18 har allerede vunnet store cup´er og har høye ambisjoner foran sesongens Lerøyserie. Her fra Lerøy-kvalik´en i Gjøvik da de møtte Oppegård. F.v.: Ingvild Bersås Westersjø, Kristine Thomassen, Hanne Byklum og Ida Camilla Fosse. Foto: Frank Fosse

Jentene skarpest
Det er likevel jentene som har gjort det skarpest. De har vunnet PW-Cup to ganger, J16 og J14, og kom på andreplass i J15 (Peter Wesel Cup´ene regnes som uoffisielt NM for aldersbestemte lag, red. anm.). De har dominert regionalt i mange sesonger og har siden overgangen til J18 gått fra seier til seier.

I juli feide de 60 andre jentelag fra hele verden av banen ved å vinne svenske Partille Cup i Gøteborg. De har vunnet Ulzburg-Cup i Tyskland og de vant Skjærgårdslekene i august. Men det er mange år siden et jentelag fra Randesund har klart å kvalifisere seg for Lerøy. Nå håper de å kunne briljere her også, først i hjemmerunden.
– Jeg tror og håper vi kan vinne begge kampene. Vi har som mål å komme til sluttspill i mai og da kan vi ikke miste poeng, smiler Byklum.

Tjue timer pr uke
Begge kapteinene har spilt håndball siden de var seks år, og begge har drevet med fotball, men måtte etter hvert velge. Det blir nemlig mye trening; 20 timer i uka, pluss kamper og egentrening.

Begge spiller også i 2. divisjon i tillegg til 18-årsserien.

Dahl Nordvang er russ til våren og kan tenke seg militæret før lærerstudier ved NTNU. Byklum går andre året. Begge er elever ved idrettslinjen ved KKG med mye håndball på timeplanen. De blir ikke lei og nå gleder de seg til aller mest til håndballfesten 10. november.