fbpx
skip to Main Content
IKKE VIKTIGST: Jobben er ikke viktigst, i følge Einar Øgrey Brandsdal.

Den hjemmekjære forretningsmannen

Netthandelen-gründer, Einar Øgrey Brandsdal, kan se tilbake på 20 år med Brandsdal Group. Likevel fremholder han at karrieren er helt sekundær. – Målet var aldri å danne et stort selskap, sier han.

I fjor kunne Brandsdal feire 20 år som forretningsmann, men Einar hviler ikke på laurbærene.

– Våre 20 år med Brandsdal Group var en eventyrlig opplevelse å feire sammen med mine kolle-gaer. Flere av de ansatte har vært med helt fra dag én og jobber fortsatt i Brandsdal Group. Det er gøy å se at de er like stolte som meg. Nå har vi passert 21 år og fortsatt er det like gøy, kan-skje gøyere. Til neste år ønsker vi å utvide.

Prioriterte barn
Målet var likevel aldri å danne et svært selskap:
– Jeg hadde kun et enkelt mål. Å kunne brødfø meg selv, være min egen herre og leve av det. Det å kunne bestemme over seg selv var kanskje den største faktoren. Jeg satte meg ett mål da jeg var rundt 20 år. Jeg skulle ha fem barn og alle før jeg var 30, og jeg ønsket å drive for meg selv. Det ene lykkes jeg med i en alder av 21 år, det andre ble usatt på grunn av av ufrivillig barnløshet i nesten seks år.
Einar giftet seg i en alder av 23 år, og ble pappa akkurat måneden etter han fylte 30 år.
– Da kom Bertine til verden. Noen år etter kom tvillingene Lykke og Felix. Det er det mest fantas-tiske som har hendt meg noensinne, sier trebarnsfaren. – Jeg har jo noen barn igjen for å kunne ta igjen min far som fikk syv barn.

Barnetroen i behold
En annen ting han er svært glad og fornøyd med er at han fortsatt har troen på Jesus.
– Troen på frelseren og familien er det absolutt viktigste i mitt liv, deretter helse. Å vokse med bedriften og levere gode resultater er også moro og gøy, men i bunn og grunn langt i fra det vik-tigste i livet. Jeg tror mange mennesker tror at å drive en stor bedrift som går bra er det beste som kan skje et menneske. Der tar de fullstendig feil. Vi jakter alle etter å komme høyere opp på toppen, men på toppen er det ikke noe særlig for å være helt ærlig, innrømmer han.

Vi undervurderer ofte de virkelig gode verdiene i livet, mener åsanegutten.
– Hvem ønsker å sitte på dødsleiet og tenke på den gode handelen man gjorde da man var ung? Da tror jeg alt handler om de gode opplevelsene man har opplevd med kona, ungene og vennene sine. Det er disse tingene som i er verdifulle for meg.

Sosial
Livet handler om å ha det godt med seg selv, forsikrer han.

– Det å ha en forståelsesfull kone og tilbringe så mye tid med sine barn som mulig er viktig. Tiden flyr. Det å kunne være seg selv med sine gode venner er for meg kanskje noe av det herligste med livet. Etter at jeg flyttet til Andøya har jeg fått en masse nye venner som jeg er sosialt sam-men med i helgene og andre som jeg tilbringer tid sammen med under ungenes aktiviteter. Dette er mennesker jeg ellers aldri ville ha truffet dersom jeg bare prioriterte jobben og aldri stilte opp på felles dugnader.

Ikke alene
Han nekter for å ta æren for firmaets suksess alene.

– Det er bra for mennesker å være bare sammen med sine kollegaer, det å treffe ulike mennesker som har ulike syn enn seg selv. Det gir livet spenning, og man blir kanskje noe klokere av det. På mange måter er suksessen bak selskapet kjempegøy og gjør meg stolt, men helt ærlig; dette er noe vi ansatte gjør i sammen.

At jeg er eier av selskapet betyr ikke at jeg er den smarte og den som er unik. Alle som jobber i Brandsdal Group er viktige og unike. Jeg klarer ikke å ta innover meg at det er noe spesielt med meg. Jeg vil alltid se på meg selv som en gladgutt fra Åsane i Vågsbygd og ikke noe mer enn det.

Politisk ukorrekt
– Kanskje det er dette som gjør at jeg klarer å være politisk ukorrekt og noen ganger svært provo-­serende og barnslig.

Det er gøy å ta seg veldig uhøytidelig. Det må være slitsomt for dem som hele tiden streber etter å ta på seg masker og forsøke å være andre mennesker enn seg selv.

Hvorfor er det så mange som ønsker å være blant fiffen? Jeg forstår det ikke og vil nok aldri hel-ler forstå. Å være seg selv, er kanskje den største friheten et menneske har.

Back To Top