fbpx
skip to Main Content
KONSERT: Den 11. november blir det konsert med denne gjengen på Tolv Bord. Supersofa heter bandet.

Supersofa vil ha deg opp av sofaen

– En sofa, om den er aldri så super, er aldri noe blivende sted. Det mener bandet Supersofa som inviterer til konsert på Tolv Bord den 11. november.

En trommeslager, som til vanlig er prest, som sitter i front og synger sine egne sanger om detektiver, politi og røvere, om uoppfylt og fullbyrdet kjærlighet, om løgn og sannhet. Det er noe av hva Supersofa er.

Godt voksne
Supersofa er et band fra Stavanger som prøver å trosse musikkfysikkens lover, etter eget utsagn. Det er et band som består av godt voksne i begynnelsen av karrieren, et band som spiller beskjedent med ­cover-låter og som heller konsentrerer seg om å lage nye.

Det er et gitarbasert band i en tid der du helst bør være visesanger hvis du vil dra opp et analogt instrument. Sjangermessig omtaler de musikken som storbyrock med litt ska.

Album-aktuelle
Når det er sagt, har det gått ganske bra for bandet, som har flere singel-utgivelser bak seg, og i år kom også debutalbumet «Bensin».

Gode kritikker
Musikken har fått gode kritikker. Nettstedet Popklikk mener dette er «Rock med hår på ryggen» som «tar skikkelig fyr», mens Bergensmagasinet sier at nå «har de tatt konseptet et skritt videre ved å lage superhitsene selv».

Stavanger Aftenblad skriver om sangen Detektiv: «Det føles for galt å avslutte denne etter tre minutter og 16 sekunder». «Kort fortalt: Supersofa er noe vi rett og slett må anbefale», sier Musikkbloggen The Wilhelmsens om bandet.

Travelt
Det har også blitt litt radio- og TV-spilling: På NRKs «Kveldsåpent», i NRK Rogalands parade over hits fra 84/85, og spesielt singelen «En god mann», fra 2016, har blitt spilt på flere radiostasjoner. Bandet ligger også inne på flere lister på Spotify.

– Supersofa får folket til å riste av seg hjemlig komfort og oppsøke stedene der fellesskap og tørst møter pulserende energi og høyt lydnivå. Presten i bandet ville gjerne at dette stedet skulle være Den norske kirke, men vi tenker heller på vannhull med live-musikk, sier gruppen når de blir bedt om å omtale seg selv.
Bandet har turnert i flere norske byer og tettsteder, også på festivaler, og nå har turen kommet til Kristiansand, på «Tolv bord» lørdag 11. november.

– Vi gleder oss til å spille på Tolv Bord. Det er flott at det finnes gode musikkscener rundt i landet, sier medlemmene i gruppa.

Supersofa består av Bård Sandnes på trommer og hovedvokal, Andreas Hjelle på gitar og Tormod Eikill på gitar, mens Tore Sværen trakterer bassen.

Back To Top