fbpx
Annonse:
INITIATIV: Elin Hansen Startet Gründerpub For At Likesinnede Skal Ha En Uformell Møteplass.
INITIATIV: Elin Hansen startet Gründerpub for at likesinnede skal ha en uformell møteplass.

– Det å ha tilbudet, er viktig

Gründeren, Elin Hansen fra Nedre Lund, savnet et forum hvor folk med en interesse for entreprenørskap og innovasjon kunne møtes, dele ideer og bygge nettverk. Dermed tok hun saken i egne hender.

– Vi startet våren 2017, så vi har vel hatt åtte eller ni stykker, sier Elin Hansen, idéskaperen bak Gründerpub som har vært arrangert omtrent annenhver måned på ulike plasser i Kristiansand.

Uformelt
Gründerpub startet på Slakter Sørensen som en uformell møteplass for gründere og folk som er interesserte i innovasjon og entreprenørskap. Charlies Pub, Haandverkeren og Bakgården Bar har siden vært åsted for arrangementet. I tillegg har samarbeidspartneren DNB vært vertskap i egne lokaler i Kristiansand.

– Vi prøver å variere litt, røper Hansen, som til vanlig driver med webdesign og kursvirksomhet innenfor livsstilsendring.

Behov
Etter den løst organiserte gründerforeningen Gnist la inn årene, følte Elin det var behov for et forum hvor man kunne bygge nettverk med andre gründere, enten man var gründer selv, eller ikke. Det samme mente Terje Klungland, mannen bak Coworx.

Mellom 25 og 30 personer møtte opp til premieren i mars i fjor, hvor Coworx stod for for-festen. Selv om Coworx har hjulpet å spre ordet, er det Elin Hansen som gjør det meste.

– Det var ikke noe program den gangen. Det var kun sosialt og uformelt. Det var et veldig godt oppmøte på det første.

Dubai inspirerte
Elin legger ikke skjul på at hun har hentet inspirasjon fra tiden hun bodde i Dubai.
– Der var det mange liknende evenementer. Det var frokostgrupper og lunsjgrupper hvor man hjalp hverandre og ble kjent med hverandre. Man vet jo aldri hvem den andre kjenner før man har blitt kjent, og plutselig kan noen anbefale deg videre til en klient. Uansett hvor uformelt det blir, ligger jo verdien i å bli kjent med flere mennesker. Kunder velger jo gjerne noen de har blitt anbefalt enn noen de ikke vet hvem er.

Høydepunkt i høyden
Høydepunktet var pop-up-gründerpuben på takterrassen til DNB sine lokaler i Markens, med stand-up-komiker, DJ og utepils.

– Da kom det rundt 100 mennesker, kunne være ute og var heldige med været. Det var skikkelig bra, synes initiativtakeren og administratoren.

Hun drar også frem siste Gründerpub på Bakgården Bar i september, med over 50 besøkende.
– Da så vi flere nye fjes, og det er jo det vi vil. Du trenger ikke være redd for å føle deg påtrengende, for de andre vil være interessert i å vite hva du jobber med.

Fantastiske Sørlandet
Representanten for samarbeidspartneren er enig:
– Det er jo ekstra spennende når det dukker opp noen man ikke kjenner igjen fra Coworx eller Innoventus Sør. Ved å bygge nettverk, styrker vi også regionen, påpeker Andreas Eriksen, bedriftskundeansvarlig i DNB.
– Vi ønsker å være med på å danne en arena hvor gründere kan møte investorer slik at de får øynene opp for alt det fantastiske som skjer på Sørlandet. Det er mange fantastisk flinke gründere her, med mange gode ideer, men det er jo den første introduksjonen som er viktig for å få folk til å samarbeide. Vi er jo en stor, nasjonal bank men har en sterk lokal tilstedeværelse. Derfor er vi glødende interesserte i miljøet rundt oss, beretter han videre.

Livlig og lærerikt
Selv om folk kommer fra både Arendal, Grimstad og Mandal for å delta, er det ikke kun for å få business, Elin startet Gründerpub.

– Det er jo hyggelig med business, men det er ikke hovedgrunnen. Det er for å skape et livlig gründermiljø på Sørlandet, hvor man kan treffe interessante mennesker man kan lære av.

Neste Gründerpub ­arrangeres tirsdag 13. november kl. 18:00 på Bakgården Bar, under Gründeruka.

Gründeruka arrangeres samme uke og er en hel uke dedikert til innovasjon og entreprenørskap, ikke bare for gründere, men også elever, ­studenter, etablert nærings­liv og virkemiddelapparatet.