fbpx
skip to Main Content
I GANG: Gründeruka 2018 er i gang. Foto: illustrasjon.

Gründeruka i gang

Fakta: I Kristiansand kan du fremdeles få med deg:

Sjef i eget liv, onsdag på KKG
Programmet setter elevene inn i ulike valgsituasjoner, som synliggjør konsekvenser av egne valg knyttet til deres personlige økonomi og mulighetene for en gang å kunne kjøpe seg en egen bolig.

Grønn forretningsmodell, onsdag på Grønt Senter
Innovasjonsrådgiver Ellen Saltermark fra Innovasjon Norge vil introdusere oss for verktøy og metoder for bevisstgjøring og utvikling av en mer bærekraftig forretningsmodell.

Fra produktorienterte til digitale tjenesteorienterte forretningsmodeller, onsdag i Kunnskapsparken
Handelshøyskolen UiA og Econa inviterer til frokostseminar.

Syretest av forretningsideer for ungdomsbedrifter i Vest-Agder, onsdag på KKG
Ungdomsbedrifter får møte et panel bestående av fra lokalt arbeids- og næringsliv med kompetanse innenfor ulike deler av forretningsutvikling.

Hvordan lage engasjerende film til sosiale medier, onsdag på Coworx
Ung bedrift holder kurs.

Kurs i annonsering på Facebook, onsdag på EVA-senteret

De siste trendene innenfor digital kommunikasjon, torsdag på Caldeonien
Christian Brosstad dele av sin innsikt.

Gründer dropp-inn, torsdag på EVA-senteret
For deg som har en produkt- eller en forretningsidé og ønsker en rask tilbakemelding på denne.

Finale grønn forretningsidékonkurranse, torsdag i DNB-gården
Ti utvalgte får pitche sine grønne forretningsideer og kjempe om flotte premier.

Final Fall Celebration Party, torsdag på Senter for Entreprenørskap
Senter for Entreprenørskap og UiA Nyskaping markerer avslutningen på høstens mange entreprenørskaps- og innovasjonsemner.

Hele denne uka er det seminarer og workshops for gründere over hele Agder.

Mandag 12. november startet Gründeruka i Agder. Gjennom hele uka er det arrangementer, sosiale møteplasser, kurs og foredrag, med fokus på entreprenørskap, kreativitet og forretningsutvikling. Målet er å motivere flere til å skape og videreutvikle egne bedrifter i landsdelen.
– Alle med interesse for entreprenørskap er hjertelig velkommen, enten du er gründer, student, investor, politiker eller fra næringslivet. Gründeruka er også for deg som kun har en vag forretningsidé, eller som lurer på om det å starte bedrift er noe for deg, sier Wenche Fresvik, prosjektleder for Gründeruka Agder 2018.

LAV TERSKEL: – Gründeruka er også for deg som bare har en vag forretningsidé, sier Wenche Fresvik, prosjektleder for Gründeruka.

Fyldig program
Gründeruka skapes gjennom et bredt samarbeid i regionen mellom offentlige og private aktører som jobber for næringsutvikling, innovasjon og nyskaping. Fylkeskommunene i Aust- og Vest-Agder koordinerer arbeidet.

Gründeruka Agder er del av den internasjonale gründeruka og ble gjennomført for første gang i Agder i 2015. Det hele ble sparket i gang på Coworx i Kristiansand.
Under Gründeruka blir det holdt over 60 arrangementer over hele regionen. Oppdatert program ligger på Gründeruka Agder sin hjemmeside, Uka46.no.

Behov
Evaluering av tidligere gründeruker i Agder viser at det er stort behov for en uke hvor gründerne og entreprenørskap får fokus. Gründeruka er del av Global Entrepreneurship Week, som gjennomføres i over 170 land.
– Vi trenger flere vekstkraftige bedrifter i Agder. Vi har sterke kompetanse- og teknologimiljøer. I samarbeid på tvers av næringer kan det ligge potensiale for mange spennende og levedyktige bedrifter, men vi trenger en sterkere kultur her i regionen for å våge og satse. Gjennom å dele erfaringer, bygge nettverk og spre kunnskap, kan vi bidra til at flere tør å ta sjansen. Gründeruka skal bidra til det, forteller Wenche Fresvik.

Bredt samarbeid
Gründeruka Agder arrangeres av Aust og Vest-Agder fylkeskommune i samarbeid med en rekke regionale aktører og virksomheter. Dette omfatter bl.a. kommuner, regionråd, næringsforeninger, Innovasjon Norge Agder, Ungt Entreprenørskap Agder, næringshager, inkubatorer, etablerersenter med flere. Arrangementet er en del av Global Entrepreneurship Week, som gjennomføres i over 170 land.

Back To Top