fbpx
skip to Main Content
LITEN MEN STOR: Sheila og Morten Eik jobber fra dette kontoret i kontorfellesskapet Coworx i Kristiansand, på oppdrag fra internasjonale bedrifter.

– Det er greit å være en stor fisk i en liten dam

Acorn Design er et prisbelønnet byrå som driver med industriell design. Det knøttlille byrået fra Kristiansand jobber med store, internasjonale oppdragsgivere, men har ikke lyst til å ansette flere.

For noen måneder siden vant Acorn Design en pris for godt design, etter å ha laget en radio for bruk i helikopter. Sist vant de en konkurranse om å få designe en høyteknologisk stol til bruk i luksusbåter og cruise-skip. Likevel er ikke firmaet på utkikk ettere flere ansatte.
– Til nå har vi bare jobbet med dyktige, australske frilansere som jobber fra andre land som Australia, Bali og Frankrike, forteller Sheila Eik. Hun og ektemannen Morten Eik driver og eier Acorn Design. Ettersom kommunikasjonen gjøres via Internett, spiller det mindre rolle hvor man jobber.

Venne-team
Frilanserne består av tidligere arbeidskolleger og medstudenter.

–Vi har hjulpet dem å sette igang enkeltpersonsforetak slik at de kan jobbe for oss på prosjektene våre, røper Sheila, som har bodd i Norge i åtte år. Sheila og Morten møttes nemlig i Sheilas hjemland i Australia hvor de begge har studert og jobbet.
– Vi kjenner hverandres vaner og vet hvordan vi skal prate til hverandre ettersom vi er venner fra studietiden. Jeg vet av erfaring når de pleier å være ute for å surfe og jeg kan høre på stemmene deres når de er slitne, fortsetter Sheila om arbeidsforholdet med de tidligere studiekameratene.

Internasjonale
Ettersom arbeidsforholdene er prosjektbaserte, tillater det Sheila og Morten å være fleksible.

– Vi har for eksempel muligheten til å reise mye ettersom vi ikke har store, faste utgifter, presiserer Sheila.
– Jeg skulle gjerne ansatt noen norske, og får ukentlige henvendelser fra designere som søker jobb, men jeg synes ærlig talt de ikke er flinke nok, mener Morten, som selv er norsk.
– De australske er veldig godt trent innen produksjonsaspektet, understreker kona.

Nike-følelse
Deres siste kreasjon er en god, gammeldags brostol, som Morten kaller det. – En stol som skal stå på broen i en luksuriøs cabin-cruiser eller et cruise-skip. Den ble laget for Norwegian Control System.

– Den skulle føles litt sånn «svoosj» og gi en Nike-følelse, gjengir Morten fra oppdragsbeskrivelsen. Men de hadde også noen ideer om bruk av farger og skinn.

Viktig kaffekopp
Acorn Design vant på form, farge og uttrykk. Utfordringen er alltid ergonomien.

– Man skal jo få det til å se kult ut og samtidig inneha en masse funksjoner, utdyper Sheila.

– De jamrer alltid om kaffekoppholderen, men det er en bra ting om de ikke har mer alvorlige saker å klage på, ler Morten. Enten er den for stor, for liten, for dyp eller feilplassert. I konkurranse med Motorola og Apple, vant Acorn en pris for beste design av en radio spesiallaget for bruk i helikopter for noen måneder siden. Oppdraget var gjort for Axnes i Grimstad.

Mye av det gjengen designer, er produsert på Sørlandet

– Vi skal ikke lengre enn opp til Mjåvann, sier Sheila, og legger til at fordelen med å være i Kristiansand er at alt er så kort unna.

Nå er duoen glade for at de ble tvunget til å starte for seg selv.
– Ingen ville gi oss jobb da vi kom til Norge, og vi hadde ikke tid til å vente med å komme i gang, bedyrer Morten.

Back To Top