fbpx
skip to Main Content
VURDERT: Sordals siste single, High Flyer, er en av musikkutgivelsene som er vurdert denne uka.

Musikknytt

Her følger en knippe nyere musikkutgivelser vi har vurdert.

Anne Marie Almedal
Lightshadow
VOKSENPOP – ALBUM
Lightshadow er pomusikk for dem som har en voksen smak. Albumet åpner friskt med den radiovennlige singelen You Keep Me at Arm´s Length. På andresporet blir stemningen mer seriøs og utforskende. Det man i økende grad legger merke til er at Almedal har en perfekt uttale og diksjon, noe som er forfriskende uvant å høre fra norske artister i alminnelighet. Tredjekuttet Lovesong, byr på en smektende Sade-inspirert soul-aktig ballade. På Sheltering Sky byr hun på mer moderne takter i form av en dansbar, funky og litt mer optimistisk låt.
Introen på den flotte pianoballaden One Step minner en god del om Promise Me av Beverly Craven fra 1990. Bortsett fra dette, er Lightshadow en ganske tidløs plate med behagelig musikk i grenselandet mellom jazz, folkeviser og popmusikk fra tiden før programmeringen tok helt overhånd.

Sordal
High Flyer
AMERICANA – SINGLE
High Flyer er tittelen på Stein Roger Sordals siste single. Kristiansandartisten minner litt om Bruce Springsteen og Tom Petty på denne låta. Spesielt lydbildet er tydelig inspirert av det ikoniske Springsteen-albumet fra 1987, Tunnel of Love. High Flyer lukter av støvete landeveier, rustne biler og kjipe moteller. Singelen er en sjarmerende låt i middels tempo som er fin å kjøre bil til og som ville fungert fint som filmmusikk. High Flyer er noe av det mer radiovennlige vi har hørt fra Sordal, men man kunne ønske at teksten var lettere å tyde.

Steffen Nikolai
Delusional
EDM – SINGLE
Jørgen Holtskog er en beatmaker/produsent fra Kristiansand som står bak musikken til denne singelen sunget av Sola-artisten Steffen Nikolai og mikset av kristiansandbaserte Isak Nygaard. Tidligere kalte vi dette dance-musikk, og Delusional kunne sikkert vært en hit-låt om den ble sluppet på 90-tallet. Både beaten, melodien og fraseringene er ganske daterte og minner om noe fra La Bouche. Teksten er også ganske gammelmodig, men Steffen Nikolai synger den med en god innlevelse og teknikk.

Øksendal
Starstruck
AMERICANA – SINGLE
Dette er solodebuten til kristiansandartisten Dagfinn Øksendal, som har skrevet Starstruck selv. Singelen er tatt fra et album som kommer til våren og som er produsert av gitarist Kjetil Grande. Singelen hadde opprinnelig en annen tekst men ble straks skrevet om, da det ble klart at Grande skulle produsere den. Teksten endte opp med å handle om møtet med Grande. Øksendal har et forbedringspotensiale som sanger, og diksjonen kunne vært bedre, men stemmen hans passer veldig godt til den rufsete folkrock-stilen á la Minor Majority. Singelen har et godt driv og god energi, for ikke å snakke om en heftig gitarsolo.

Jarle Obrestad
Snipp, snap, snute
VISE – ALBUM
Det som slår meg først og fremst er at titlene ikke er konsekvent på dialekt, men noe tilfeldig. Dette er en plate med rustikke viser og inneholder mange flotte soloer. Her får du den ene perlen etter den andre, og selv om visen står i sentrum kan man høre likhetstrekk til Dave Matthews Band i «Et lide kyss» og Blues Traveller i «Dinglebein». De rolige sangene kunne galant fungert som lydspor til en romatisk norsk spillefilm eller TV-serie av det seriøse slaget. Det eneste som trekker litt ned er at Obrestads stemme er litt lavt mikset i minst én av sangene.

Dette er en flott plate for nostalgikerne, men også for dem som liker folkemusikk av den mer amerikanske typen. Jarle Obrestad har en god stemme som passer flott til denne sjangeren. Den klinger varmt og autentisk.

Back To Top