fbpx
skip to Main Content

Arrangerer motvekt til Black Friday

Turistforeningen arrangerer «Grønn torsdag» som en motvekt til det de mener er et kjøpehysteri.

DNT Ung og resten av friluftsmiljøet sto i bresjen da Grønn Fredag ble arrangert for første gang i 2016. I ettertid har flere organisasjoner og bedrifter fulgt etter og tatt avstand fra Black Friday, som de mener representerer et kjøpehysteri, ved å arrangere byttekvelder. Noen arrangerer også kurs i hvordan man på best mulig måte tar vare på det man allerede har.

Miljøfokus
DNT Ung, som er ungdomsorganisasjonen til DNT, og sammen med klima- og miljøorganisasjonen Protect Our Winters Norge, forkortet POW Norge, lanserte de i fjor «Miljøvettreglene». Dette er enkle tips til hvordan du kan drive med friluftsliv på en mer miljøvennlig måte. POW bedriver påvirkningsarbeid for å begrense utslipp og klimaendringer.

– Enorme mengder sports- og friluftsutstyr kastes daglig, og vi ønsker å oppfordre til langtidsbruk av alle produkter som kjøpes, forklarer Per Thomas Skaanes, fagsjef ved DNT Sør.

Grønn torsdag
DNT Ung Sør har nå hoppet på trenden, og torsdag 6. desember inviteres alle til «Grønn torsdag» hvor man kan bidra til å ta vare på miljøet ved å kjøpe gi eller bytte bort brukt friluftsutstyr og klær, slik at det kan få et nytt liv hos noen andre som har bruk for det. Den som kjøper, vippser penger direkte til selgeren. Kjøp, salg og bytte vil foregå i DNT sin butikk i Gyldenløwes gate.
– Den som velger å selge tingene sine, avgjør salgsprisen selv. Man kan bytte inn egne ting i annet tøy eller utstyr som tilhører samme priskategori. Selger kan velge å være tilstede for å overvære salget og eventuelt svare på spørsmål fra potensielle kjøpere, forklarer Skaanes.

Salg og bytte
Har du noe i boden som du ikke bruker, kan du når som helst innenfor butikkens åpningstid, og frem til selve dagen, levere inn turtøy og turutstyr til DNT Sør som man enten vil selge eller bytte.

– Dette er jo ideelt dersom man har tøy som ikke passer lenger, påpeker Skaanes.

Back To Top