fbpx
skip to Main Content
LØRDAG: Adam Douglas, kjent fra Stjernekamp, serverer amerikanske juleklassikere på Q42 lørdag 8. desember. Foto: presse.

Julekonsert med Adam Douglas

Med amerikanske julesanger som er velkjent også for det norske publikummet, inviterer Adam Douglas oss til konsert på Q42 lørdag 8. desember.

– Typisk for amerikansk julemusikk er at den er stemningsfull. Det er varm stemning og veldig stort lydbilde, men også veldig mye variasjon også. Det er det jeg har lyst til å vise fram med «An American Holiday»”, forteller Adam Douglas, kjent fra TV-programmet Stjernekamp.

An American Holiday» ble spilt første gang i Nordstrand kirke julen 2017 med fire utsolgte kirker, og sendt på NRK1 første juledag. Det er denne konserten som nå har blitt til plate og en riksdekkende turné. Albumet fikk terningkast fem i Dagbladet.

Forbi glansbildet
Det vi kan vente oss er musikk inspirert av soul og jazz. Det blir altså litt internasjonalt, samtidig som den gode varme julestemninga opprettholdes. Her vil tema være vinter og jul. Det blir noen klassiske julelåter, nye versjoner av gamle hits, og noen originallåter.

– Det er mange som sliter og har det vanskelig rundt jul. Det er mye press også, rundt jul, på oss mennesker. Vi skal være lykkelige, vi skal være glade og ha det gøy, men det er ikke alle som har det sånn. Derfor skrev jeg «Half A Happy Holiday» “, forteller Adam Douglas.

Dermed er det duket for en annerledes julekonsert som også ser forbi glansbildene man gjerne forbinder med denne høytiden.

Adam Douglas har med seg en kvintett på scenen, som lover en magisk stemning. Materialet presenteres med tydelige nikk til både amerikansk storbandjazz og 60-talls soulmusikk.

Hvit jul
Etter Adam Douglas valgte å gjøre nordmann av seg fikk han oppleve noe han hadde savnet til jul:

– I Oklahoma, hvor jeg vokste opp, er det så varmt at vi sliter med snø til jul. Samtidig ville vi alltid se på filmen med Bing Crosby; «White Christmas». Det var stort for oss da vi samlet oss rundt TV´en. Vi ønsket selvfølgelig at vi hadde akkurat det, litt snø. Jeg er glad for at jeg bor i Norge og får ha en ordentlig hvit jul, sier artisten som har holdt på med musikk siden han var åtte år gammel.

Det har vært et hektisk år for Adam Douglas med konserter over hele landet, og sammen med publikum skal han denne kvelden senke skuldrene og spille julen inn. Forhåpentligvis får han da oppleve snø når han kommer til Kristiansand.

Back To Top