fbpx
skip to Main Content
OVERRASKELSE: Jorun Stiansen overrasket vinneren Emil, med en sjekk og blomster.

Vant i Postkodelotteriet – Fikk kjendisbesøk

Emil (32) fra Hellemyr fikk seg litt av en overraskelse da han fikk besøk av Jorun Stiansen på jobb. Hun kom ikke tomhendt.

I Postkodelotteriet er det adressen du bor på som bestemmer om du vinner, noe den heldige vinneren på Hellemyr fikk erfare nylig.

Kjendisambassadør Jorun Stiansen møtte han på arbeidsplassen rett på utsiden av byen hvor han jobber som servicetekniker. Med seg hadde hun et kamera-team, blomster og en sjekk på hele 100 000 kroner.

 – Jeg visste ingenting om hvor mye jeg hadde vunnet, så det var veldig spennende. Jeg er jo svensk, så jeg har hørt mye om Postkodelotteriet fra før av. Når det kom til Norge måtte jeg slenge meg på, sier Emil som foreløpig vil holde etternavnet anonymt.

Nybakt far
Den lykkelige vinneren fra Hellemyr har nettopp blitt far til en liten jente som nå er to og en halv måned. Han tror pengene kommer godt med.
 – Kona ble veldig glad da jeg fortalte det. Nå blir alt med den nye babyen mye enklere for oss. Det kan fort hende at noen av pengene går til andre ting også, som litt oppussing hjemme eller kanskje en ferietur, forklarer den nybakte pappaen. Etter å ha delt ut den første premien reiste Stiansen videre til Breimyrveien. I Postkodelotteriet deles nemlig også 100 000 kroner på alle med lodd i samme postnummer som hovedvinneren. Åtte av Emils naboer kunne derfor juble sammen med Emil etter å ha åpnet hver sin gullkonvolutt og sett sjekken på hele 12 500 kroner.

Utenlandssuksess
I både Nederland og Sverige har Postkodelotteriet blitt en enorm suksess og setter ofte tettsteder og gater på hodet med store arrangementer og besøk av kjendiser. Det kunne også vært enda flere som vant denne fredagen dersom noen av naboene til vinneren hadde deltatt i lotteriet. I lotteriet deles nemlig hovedgevinsten på alle deltagere med lodd i den gata som trekkes ut. Kjendisambassadør Jorun Stiansen gleder seg til å besøke flere vinnere i samme gate i fremtiden.
 – Det var utrolig gøy å endelig få dele ut den første hovedpremien i Postkodelotteriet i Norge. Å se hvordan Postkodelotteriet har gitt til så mange i resten av verden har vært ekstremt givende, og jeg gleder meg til å få til det samme her i Norge, sier artisten.

Veldedig-fest
Det er ikke bare de som vinner som kan være glade; WWF og SOS Barnebyer er garantert minst 50 prosent av lotteriets omsetning etter premier. Begge organisasjonene jubler over den gode starten og håper nordmenn fortsetter å kjøpe lodd. I Norge har lotteritilsynet gitt Postkodelotteriet konsesjon til å selge til sammen 125.000 abonnementer i lotteriet.
 – Dette er kjærkomne midler for SOS-barnebyer som gjør at vi kan sikre enda flere barn god omsorg og utvikling, understreker generalsekretær Bente Lier.

Generalsekretær i WWF, Bård Vegar Solhjell, legger til:

 – Med dette lotteriet kan vi nå fokusere mer på å begrense klimaendringene og redde det som er igjen av naturen. WWFs Living Planet Report viser at vi bare siden 1970 har mistet minst 60 prosent av verdens dyreliv, sier Solhjell. Å gi til samfunnet har vært en del av hensikten bak Postkodelotteriet i alle land de opererer.

 – Totalt har de som har kjøpt lodd i lotteriene våre delt ut over 80 milliarder kroner til humanitære prosjekter og organisasjoner i hele verden. Vi er veldig stolt over alt det flotte vi kan utrede med disse midlene. Det er nettopp derfor Postkodelotteriet først ble startet, forteller Roger Magnergård i Postkodelotteriet.

Back To Top