fbpx
Annonse:
Pressebilde

Gratis julekonsert på Torvet

Søndag 16. desember kl. 16:00 blir det julekonsert med allsang på Torvet.Dette skal bli en ny juletradisjon i Kristiansand, lover arrangøren.

  • fjor startet vi en ny juletradisjon med gratis julekonsert på Torvet for hele familien, tredje søndag i advent, sier arrangøren, Henning Vestavik. Konserten ble kalt Himmel på jord.

Svensk inspirasjon
Arrangementet er inspirert av «O, helga natt”, Sveriges største julekonsert, som holdes på stortorvet i Ørebro.

  • Vi ønsker å lage en stemningsfull juletradisjon som skaper gode opplevelser og gjør Kristiansand til en bedre juleby. Vi ønsker at alle generasjoner skal kunne oppleve denne konserten sammen og synge de samme sangene. Vi fikk en meget god start på vår visjon. Himmel på jord-konserten samlet nemlig over 2000 mennesker til julehygge og allsang på torvet i fjor, mimrer Vestavik.

Kjente sanger
Konserten er et gratis familiearrangement, uten servering.
Christiansand Storband på scenen vil, sammen med gjesteartister og kor, spille kjente julesanger.
«Himmel på jord» blir arrangert i samarbeid med Kirkens SOS.

  • Vi ønsker, i tillegg til å hygge oss sammen med god stemning og musikk, å rette fokus mot den gode jobben Kirkens SOS gjør, forklarer prosjektlederen.

Kjente artister
Julestemningen vil bli sørget for av Christiansand storband, under ledelse av Tore Bråthen, med Solholmens skole barnekor og gjesteartister; Anne Marie Almedal, Oakland Rain, Geirmund Hansen, Aase Helene Røinaas og Elisabeth Lindland, kjent fra Julemorgen.

Sangen “Himmel på jord”, som konserten er oppkalt etter, er nå en juleklassiker med elskede versjoner gjort kjent av både Kurt Nilsen og Maria Arredondo. Den ble først skrevet til artisten Trond Granlund i 1995 av kristiansanderen Jan Vincents Johannessen.

Konserten finner altså sted på Torvet, søndag den 16. desember klokka fire.