fbpx
skip to Main Content
GØYAL: Den nye teaterforestillingen for barn og ungdom i Kilden, Gutta i juletrehuset, byr på gøyale scener. Foto: Jon-Petter Thorsen.

Lokale tenåringer spiller i publikumsfavoritt

Gutta i juletrehuset er et teaterstykke på Kilden. basert på de illustrerte bøkene om australske Andy og Terry. I rollene finner vi tenåringer fra Kristiansand, Søgne, Vennesla, Nodeland og Finsland.

Lesere verden over har lagt sin elsk på den bestselgende bokserien Gutta i trehuset. Den handler om Andy og Terry som bor i et 104 etasjers trehus med sjokoladefoss, brusfontene, marshmallow-kanon, haibasseng, ninjasnegler og babydinosaurer. Bøkene er utgitt i over 30 land, og forfatteren Andy Griffiths og tegneren Terry Denton har vunnet over 70 priser for dem.

Bestillingsverk
Nå har australske Andy og Terry skrevet en helt ny historie på bestilling fra Kilden Teater: «Gutta i juletrehuset». Forestillingen hadde urpremiere i Kilden den 30. november, men spilles ut desember. Kildens teatersjef, Amalie Nilssen, har skrevet historien om til teatermanus og har regi på forestillingen.

Lokale talenter
Kilden Teaters Ann Ingrid Fuglestveit-Mortensen har rollen som Terry mens Ghopi Prabaharan spiller Andy. Ina Maria Brekke og Johannes Blåsternes fra Kildens skuespillerensemble har også sentrale roller, og 32 skuespillere fra ungdomsteateret UngdomsKilden medvirker.

Unge skuespillere
De unge lokale talentene er fra 13 til 18 år, og kommer blant annet fra Kristiansand, Søgne, Vennesla, Nodeland og Finsland. Til daglig går de på skoler som Vågsbygd videregående, KKG, Vennesla VGS, Vigvoll ungdomsskole, Holte skole, Havlimyra, Vennesla ungdomsskole, Grim skole, Lindebøskauen skole, Songdalen ungdomsskole, Finsland skole, Høvåg skole og Tinntjønn ungdomsskole.

TV-aktuelle
Alle ungdommene er svært aktive innen dans teater og musikk. To av dem, Lena Reinhardtsen og Johanne Regine Svendsberget, har fått roller i NRK P3s dramaserie «Nudes», som spås å bli den nye versjonen av Skam.

Back To Top