fbpx
skip to Main Content
GJENSYNSGLEDE: DampeNissen er kommet til byen og stemningen er til å ta å føle på hos de mange fremmøtte i Bryggebakken.

Dampenissen kommer i år også

Bryggebakken er fylt til trengsel når Dampenissen gjør sin entre gjennom pipa til Dampbageriet og kommer ut på altanen for å ønske god jul. Det har han gjort i 15 år.

– Det har blitt en tradisjon at Dampenissen kommer til byen før jul. Han kommer altså gjennom lufta; fra taket på Sparebanken Sør, via Postgården og videre opp i høyden til taket på Handelens Hus, før han lander gjennom pipa og kommer ut på altanen, forteller Espen «Bager» Albert.
Sammen med sine ansatte fant han ut at «Bageren i byen» måtte gjøre litt ekstra ut av førjulstiden. Det er altså rundt 15 år siden. Tomhendt er han heller ikke, Dampenissen, han har med seg boller og andre godsaker til alle som møter opp, og dessuten sitt eget julehefte som forteller eventyret om Dampenissen.

Kommer på julaften
På en av sidene i heftet er det plass til å tegne. Der kan alle barn under 12 år tegne sin versjon av Dampenissen. Alle som tegner kan fylle ut ønskelista på baksiden av heftet. Tre heldige vinnere blir trukket ut til å få i gave det som står øverst på lista. Det har det blitt mange gode opplevelser av.

Dampenissen kommer nemlig på besøk på selveste julaften med gaven.
 – Da er ofte hele slekta samlet for å forevige det som skal skje. De får jo beskjed via telefon på lille julaften om at en i familien er trukket ut, så det er en viss spenning i lufta, forteller Espen som er mannen bak Dampenissen, om du var i tvil om det.

Litt mystisk
Når Dampenissen kommer flyvende, pleier det å være stor stemning i folkemengden. RaBa koret, Randesund menighet sitt tallrike barnekor, åpner showet med å synge i kjøreporten inn til bakeriet.

Det har også blitt tradisjon. Tradisjon er det også med nisseverksted i kjelleren der Dampenissen gjør ferdig årets julegaver. Han kan betraktes gjennom glassene i fortauet.

 – Barna får ikke hilse på ham ved direkte kontakt. Han skal være litt mystisk, men veldig snill, naturligvis, smiler Espen Bager.
Årets besøk finner sted torsdag 20. desember om ettermiddagen.

Back To Top