fbpx
skip to Main Content
HAR GODFØLELSEN: - Vi er i rute i forhold til der vi skal og bør ligge, mener strekspiller og KIF-kaptein Erlend Årstein Hansen. Foto: Finn Sverre Lislevand.

Fortsetter oppturen for KIF-herrene?

Med ti seiere på 11 kamper kunne KIF håndball ta velfortjent juleferie. Nå venter en spennende innspurt for serielederen.

Allerede onsdag 9. januar kommer Kragerø på besøk til Gimlehallen. Telemarkingene ligger foreløpig på 7. plass i 2. divisjon avdeling 3, med ti poeng etter ti kamper. Hjemmelaget har sanket dobbelt så mange poeng, men med én kamp mer. Det bør være overkommelig.

– Kragerø kan bli en tøff motstander. Det er et lag med et par gode skyttere, noe rutine og en del ungt. De gir seg aldri, så vi må være skjerpet og fokusert gjennom hele kampen, konstaterer KIF-kaptein Erlend Årstein Hansen.

STOR STEMNING: Interessen for KIF Håndball har økt i takt med lagets seiersrekke denne høsten. Nå er publikum tilbake i Gimlehallen. Foto: Finn Sverre Lislevand.

Eventyrlig start
Kristiansanderne har hatt en eventyrlig start på sesongen. Det er bare jærbuer som hittil har klart å stoppe sørlendingene. Revansje mot Nærbø 2 kan komme allerede 10. februar, også det på hjemmebane i Gimlehallen. Mens Nærbø har inntatt 5. plass på tabellen, er KIFs argeste konkurrenter skienlaget Herkules og ØIF Arendal.

SERIELEDERE: KIF Håndball har grunn til å smile etter høstens innsats. Foran f.v.: Jon Robertsen, Adin Sehovic, Robin Rosander Haugsgjerd (trener), Markus Nilsen og Bendik Holstad. Midten f.v.: Øyvind Skjeggedal (trener), Eric Nicolay Skonhoft Jensen, Christoffer Ryder Lislevand, Ivan Senta, Kristian Malerød Larsen og Sebastian Schultz Hansen. Bak f.v.: Erlend Årstein Hansen, Jostein Pedersen, Frederik Sorth Petersen, Petter Johansen, Mathias Christiansen og Josh Korsvik. Stian Nygaard Michaelsen og Jesper Brekke Hansen var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Finn Sverre Lislevand.

Målmaskin
Det scores også mål som aldri før. Her er KIFs målmaskin, Sebastian Schultz Hansen, en av krumtappene. Hele 59 mål har det blitt så langt. Det samme gjelder Mathias Christiansen. På avdelingens toppscorerliste ligger de to KIF-spillerne på henholdsvis 5. og 7. plass. Aller best er Sindre Hetlelid Svines fra Urædd i Porsgrunn, med imponerende 87 mål.

Aggressivt forsvar
Mye har skjedd med KIFs A-lag som måtte ta turen ned til andre divisjon etter forrige sesong. Laget ledes denne sesongen av hovedtrener Robin Rosander Haugsgjerd, med Øyvind Skjeggedal som assistent. Trenerduoen har klart å løfte Kristiansands beste håndballherrer flere hakk.

MÅLBEVISST: Med hovedtrener Robin Rosander Haugsgjerd har KIF Håndball tatt store steg. Foto: Finn Sverre Lislevand.

– Lagets styrke er vårt aggressive forsvar og den farten vi har fått i laget. Når forsvaret sitter, pleier vi å løpe over de andre lagene, sier KIFs hovedtrener, som har en klar målsettingen for 1019.

– Det er å forsette i det sporet vi har vært på til nå. Men for å skape den kulturen jeg ønsker i klubben, må vi jobbe enda hardere og stille høyere krav til hverandre. Vi har langt igjen før vi er stabilt gode.

Back To Top