fbpx
Annonse:
Julian Rachlin By K. Miura
Julian Rachlin by K. Miura

Nyttårskonsert med KSO, Julian Rachlin og Herborg Kråkevik

Russisk vri på nyttårskonserten i Kilden som starter 9. januar.

Kristiansand Symfoniorkesters årlige nyttårskonsert går av stabelen onsdag 9. januar, fredag 11. januar og lørdag 12. januar i Kilden Teater og Konserthus. Nyttårskonserten 2019 har fått tittelen «En aften i Wien, med russisk vri!», med Julian Rachlin i rollen som både dirigent og fiolinsolist og med Herborg Kråkevik som konferansier. Programmet er inspirert av den wienske tradisjonen med kjente melodier fra både far og sønn Johann Strauss, i tillegg til klassiske slagere med russisk opprinnelse. Blant annet får vi høre flere numre fra Tsjajkovskijs Nøtteknekkeren. Vi får i tillegg oppleve Julian Rachlin, en av verdens ledende fiolinvirtuoser, framføre små mesterverk komponert av den store forgjengeren Fritz Kreisler.

Julian Rachlin er 1. gjestedirigent for Kristiansand Symfoniorkester (KSO) i sesongen 2018/2019. Han ble født i Litauen, men flyttet til Wien med familien som barn og bor der fortsatt. Han har en lang relasjon til byen og fikk tidlig en lysende solistkarriere. De siste to tiårene har han viet seg stadig mer til dirigering og har i dag posisjon som 1. gjestedirigent i både The Royal Northern Sinfonia i Newcastle og Turku (Åbo) Filharmonisk Orkester.

Herborg Kråkevik er en av våre aller største sceneartister, med bred erfaring og en imponerende allsidighet. Kråkevik har fått både komipriser og Spellemannspriser, og er like dyktig i musikal og teater som i revy og kabaret.

Herborg Kråkevik