fbpx
skip to Main Content
SPARTANSK: Den nye platesjappa til Tom Møller på Odderøya er spartansk belyst og spartansk innredet, men det er bare dersom man ser bort fra salgsbeholdningen.

Åpnet musikksjappe på Odderøya

Tom Møller ønsker å skape mer liv og røre på Odderøya. Pengene er det ikke så nøye med.

Han er en kjent figur i byens kunstnermiljø, men ser på seg selv mer som en musiker enn en kunstner. Det er ikke første gangen Tom Møller (41) fra Myren gård har forsøkt å skape noe av idealistiske grunner. For drøyt ti år siden startet han Vaktbua, den gang som vegetarkafé.

Godt milljø
Den 18. desember åpnet platebutikken på Odderøya, i bygget ved nedkjørselen til Odderøyahallen og Bendiksbukta, med levende musikk på åpningen. Mens lignende butikker legger ned overalt ellers, kan man trygt si at dette er for en risikosport å regne.

 – Jeg har jo jobbet mye på denne øya her. Det er jo et godt miljø her, så jeg har blitt glad i stedet. Dessuten tenker jeg at vi må få mer til å skje her, rett og slett. Jeg ønsker meg et sted hvor kunstnerne kan komme og kose seg.
Drømmen
En del av drømmen hans er å lage en uteservering som kan være i drift om sommeren.

 – Målet er å få skjenkebevilling, og pusse opp slik at jeg kan få inn et kjøkken og oppvaskrom. Da blir det en liten restaurant her, håper jeg. Man må jo utvide litt etter hvert. Det er ingen grenser for hva som er mulig her. Det kan bare bli bedre og bedre.
Han hevder at det finnes fasiliteter til å kunne få på plass et profesjonelt kjøkken og et minibryggeri, som også er en del av fremtidsplanene. Pengene er det ikke så farlig med.

 – Jeg kan ikke leve av dette foreløpig, men det er heller ikke hva som er meninga. Det er litt hånd til munn. Dette er mitt kunstverk, på en måte.

Berlin
Han omtaler sjappa som et levende kunstverk.

 – Man kan jo kalle det levende brukskunst. Hadde Odderøya lagt i Berlin, ville det jo vært en masse skulpturer og kafeer her allerede.
Blant de mer kortsiktige planene
er det snakk om å holde regelmessige konserter og utstillinger i det vesle rommet som tar max 30-40 personer.
Butikken i det lille lokalet er allerede stappfull med vinylplater, CD-plater, musikkassetter, brukte gitarer og gammelt stereo-utstyr. Det meste kommer fra hans egen, private samling.

 – Det var slik jeg begynte, som samler, til jeg fant ut at jeg kan ikke sitte på hele denne svære samlingen LP-plater for å bare lytte til en tiendedel av det.

Musikkformidler
I dag omtaler han seg mer som en musikkformidler.

 – Kjøp og salg av plater blir nok hovedgeskjeften de første årene her, bedyrer han.

Kjøp og salg musikk er ikke fremmed for Møller.

 – Jeg har drevet med hjemlevering av musikk i et par år.

Handyman
Deler av inventaret er funnet i avfalls-konteinere.

 – Noe har jeg fått. Verktøyet har jeg lånt. Alle møblene er på hjul slik at jeg kan flytte dem når vi har konserter. Jeg visste ikke at jeg kunne det, men jeg får til alt jeg vil, sier han om sine egne handyman-ferdigheter.

Det tok ham tre måneder å gjøre i stand lokalet.

 – Jeg har fått mye god hjelp av Nico Perry, men nå skal vi starte en medlemsklubb og da blir jeg ikke alene om driften, i alle fall. Jeg vil at livet her skal blomstre, og skape et knutepunkt.

Back To Top