fbpx
skip to Main Content
MYSTISK: Emma og Ulrik sine gaver fra tante og onkel kom ikke fram til jul. I stedet fikk de en mystisk dunk merket som kosttilskudd. Mamma, Anette Moe, er ikke helt overbevist.

Gavene forvekslet – fikk mystisk pulver til jul

Julegavene fra tante og onkel til Emma og Ulrik ble forvekslet på Postkontoret. I stedet fikk de et svært spann med noe som er merket som proteinpulver. Hvem avsender eller den egentlige mottakeren skulle være, aner familien ikke.

– Tvillingene fra Øvrebø skulle pakke ut noe de trodde var en julegave fra onkel og tante fra Stavanger, på julaften.

 – De må som regel sende julegavene, sier mamma, Anette Moe.

Underlig forveksling
Leker, eller kanskje noen artige klær, forventet de, men under juletreet befant det seg ingen tradisjonell julegave de regnet med å få fra slektninger. Den underlige forvekslingen skjedde på postkontoret da farmor skulle sende julegavene.

 – Hun så til at pakkene fikk riktig sendelapp klistret på seg før hun forlot postkontoret, men de kan ikke ha hengt særlig godt på, for hos oss endte det opp en helt annen pakke, med farmors sendelapp på. Så, her har det skjedd noe mystisk. Vi forstod først når vi åpnet gaven, at det var noe rart, forteller hun videre.

 – Vi fikk treningspulver, utbryter Ulrik lattermildt.

Proteinerstatning
Dunken er svart og halvparten så stor som en vaskebøtte. På merkelappen ser det ut til at den inneholder proteinpulver beregnet på kroppsbyggere.
Familien lurte på om pakkene fra tante og onkel var gjemt inni den store dunken, men oppdaget raskt at den var forseglet som et nytt og uåpnet spann.

 – Dunken lå jo oppi en eske fra fabrikken, så vi har ennå ikke åpnet den. Verken tante, onkel eller farmor kjenner til denne, forsikrer Anette. Barna ble verken skremt, skuffet eller lei seg.

 – Jeg trodde først den var til meg. Det var litt gøy. Jeg måtte le, røper Ulrik.

 – Jeg lurte jo litt på hvor de ordentlige gavene var, innrømmer Emma.

Bare Ulrik var fristet til å smake på innholdet i dunken.

 – Det er ikke noe godt, mener Emma.

Urolig
Mamma er redd for at dunken kanskje inneholder noe ulovlig.
 – Det som er ekstra rart er at den ser ut til å komme rett fra en fabrikk i Polen uten noen andre mottakernavn på den. Jeg har ikke våget å åpne den for å titte oppi, bedyrer hun.

Det var Postens egen juledetektiv som sporet opp seksåringenes egentlige gaver. De kom til rette i dag. Søskenparet har ennå ikke åpnet dem og er spente på hva de får.

Tilfeldig
Posten hadde 140 julegaver de jobbet med å finne de rettmessige eierne til, da en venninne av Anette ved en tilfeldighet oppdaget navnene til Emma og Ulrik i en liste over navn som befant seg på julegaver som ikke hadde kommet frem, og ble liggende på postkontorer rundt forbi i landet.

Hva familien skal gjøre med den mystiske dunken er de ikke sikre på.

 – Posten ville ikke ha den, flirer Anette.

 – Jeg skal begynne å trene, smiler Ulrik lurt og viser muskler.

Trygge nå
Emma er kun opptatt av gavene fra tante og onkel som endelig har kommet til sin rett.
Nå kan de, etter den lange ventetiden, pakke opp hver sin gave innpakket i julepapir. Disse har til-og-fra-lapper på seg, med Ulriks og Emmas navn på, noe som får dem til å føle seg trygge på at det er de riktige presangene denne gangen.

 – Pokémon-kort! Akkurat det jeg ønsket meg, jubler Ulrik.

Selv om hun turner på fritida, er heller ikke Emma lei seg for at det ikke var kosttilskudd i julegaven denne gangen.

ENDELIG: Etter en lang ventetid kan Emma og Ulrik endelig pakke opp de egentlige julegavene som ble sendt fra Stavanger.

Back To Top