fbpx
skip to Main Content
VURDERT: Kristiansandartisten Christine ga i høst ut en single som vi har anmeldt.

Musikknytt

Her er et knippe utgivelser fra den siste tiden som vi har vurdert.

Christine
You and Her
POP – MUSIKKVIDEO

Christine Wassengen er en kristiansandjente som kun bruker fornavnet sitt som artistnavn. Med kun et få låter lagt ut på Youtube, er hun ingen kjent figur i musikkmiljøet i Kristiansand. For å gjøre seg selv enda mer mystisk og utilgjengelig, opptrer hun kun i lukkede arrangementer. Forhåpentlig er dette noe som vil endre seg med tiden, for Christine har en sangstemme og meloditeft som flere bør få muligheten til å oppleve.

Hennes siste utgivelse, fra oktober, er låta You and Her. Denne er også gjort tilgjengelig kun via Youtube, men i motsetning til hennes tidligere utgivelser, kommer denne i form av en noe forseggjort musikkvideo, produsert av det kristiansandbaserte videoproduksjonsselskapet Batfish AS. Selve videoproduksjonen er spartansk, med bilder av et kjærestepar på date, krysset med bilder av en kvinne som vi ser forsvinner under vannoverflaten i 3. Stampe.
Instrumenteringen består kun av Christines nakne stemme og et piano, og for denne tidløse perlen er det nok.

Arthur Stulien
Free
COUNTRY – SINGLE

Arthur Stulien (23) er en country-artist fra Kristiansand, opprinnelig Byremo. Produksjonen er det Evje-selskapet Ghost Town som står for, som også fungerer som utgiver. Free er hans fjerde single på knappe to år, så aktiviteten er det ikke mye å utsette på. Det er forfriskende å høre en norsk artist med en såpass gjennomført amerikansk lydende uttale. Den tidligere Idol-deltakeren og hans band fremstår som en samspilt gjeng, men utgivelsen hadde fortjent en litt mer polert produksjon. Sangen er fengende og har et moderne sound. Både versene og refrenget minner om mye av det som gis ut av amerikanske country-stjerner nå for tida, men for å nå opp til det samme nivået som hit-fabrikken i Nashville holder, kreves det et større fokus på detaljene. Her er ett og annet som kunne vært mer presist fremført.

Sordal
You Better Take It
POP/ROCK – SINGLE

Dette er Sordals siste single, utgitt andre juledag. Låta holder et høyere tempo enn det vi er vant med å høre fra kristiansandartisten. Som i de fleste av Sordals utgivelser er 80-talls-sounden veldig tilstedeværende, uten å gjøre musikken datert av den grunn.

Klangen, spenningen og den mørke melodien gir assosiasjoner til marerittlignende filmscener og nattlige kjøreturer i en litt for dristig hastighet gjennom bysentra. Carina Frantzen fra Phone Joan er en yperlig duettpartner her og låta frister til gjenhør.

Erlend Ropstad
Natta som er over nå
GATEPOP – SINGLE

Erlend Ropstad har på mange måter vært portrettert som sørlandets unge visesangerkandidat, men med sin siste single som ble sluppet 27. november befester han sin posisjon som gatepopartist. Han er ingen gatepoet som bergenske John Olav Nilsen, for Ropstad er mer en historieforteller, men det de har til felles er det romantiske og samtidig et noe kyniske verdensbildet. Ropstad tegner et bilde av en verden som til tider kan være litt for tøff for enkelte sarte sjeler. Musikken er herlig rufsete og gitarøset fungerer som en fin motvekt til alt det polerte og prgogrammerte som regjerer eteren i dag. Står på repeat.

Back To Top