fbpx
skip to Main Content
VURDERT: Arthur Stuliens siste single er en av utgivelsene fra regionen vi har vurdert denne uka.

Musikknytt

Her er et knippe musikkutgivelser fra den siste tiden som vi har anmeldt.

BEIN
Overdose
EDM – SINGLE

BEIN er studioprosjektet til Depui, døpt Bent Ivar Tversland. Tversland er fra Evje men har bodd av og på i Kristiansand. Som BEIN gir han ut musikk han selv har programmert men som andre synger på. Overdose er en snill house-låt med en sterk melodi. Singelen ble sluppet i november og har alt oppnådd 13 000 avspillinger på strømmetjenesten Spotify. Låten er behagelig å høre på, selv for en som ikke liker house. Fremførelsen i vokalen, levert av en kvinne som kaller seg MRS, er nær ved å fremkalle gåsehud, og refrenget er fengende. Det blir spennende å høre hva BEIN kommer med i fremtiden. Dette har hit-potensiale.

Arthur Stulien
Behind Strangers Eyes
COUNTRY – SINGLE

Den tidligere Idol-deltakeren fra Byremo/Kristiansand ga fredag den 18. ut den siste singelen kun én uke før albumet lanseres. Hvorfor singelen slippes så tett opp til albumet må gudene vite. Låta er en behagelig, nedpå country-låt med et ganske så akustisk lydbilde. Fremførelsen, arrangementet og produksjonen er bedre enn på forrige single, men den hese duettpartneren kunne Arthur ha klart seg uten. Den bidrar ikke akkurat til å heve kvaliteten, med sin falske sang.

Løvlands Allé
Drømmen høre dagen te
VOKSENPOP – SINGLE

Okei, så er det en stund siden denne singelen ble sluppet, men Løvlands Allé har så mye vind i seilene for tida, at vi fant det nødvendig å minne leserne om denne fengende singelen fra Grimstad-artisten Tor Egil Vaule Andersen. Drømmen høre dagen te er ikke den beste singelen fra den kanten, men er den tredje mest populære av Løvlands Alle´s låter på Spotify.
Låta bærer litt preg av 80-tallskoring og engelsk klingende melodiføring. Produksjonen er ellers veldig radiovennlig og proff, selv om det totalt sett låter litt datert. Det som er mest bemerkelsesverdig er hvor lav vokalen lyder i forhold til alt det andre. Joda, vi hører stort sett hva han synger, men det blir litt gjetting innimellom. Andersens stemme fortjener mer oppmerksomhet.

Sterke Hjerter
Sterke Hjerter
AMERICANA – ALBUM

Bak kristiansandbandet finner vi låtskriver og vokalist Philip Aanensen, Rune Hallandvik, Nils Martin Haugfos og Sindre Sannes. Albumet er produsert av Filip Ring.
Sangene kan kalles americana light. Dette er viserock med et snev av norsk prog-rock. Her er både leirbål-allsang og innadvendt indie. Det låter dels Neil Young, dels De Lillos. Stemmen til Aanensen låter ikke helt ulik verken Young eller Lillo. Tekstene er mer autentiske enn de av sistnevnte, og mer ektefølte. Selv om produksjonen ikke holder Hollywood-nivå, er det innlevelsen og musikaliteten du skal lytte til. Albumet er spilt inn «live» i studio, stort sett, og det hører man på den noe upresise spillingen og syngingen. Likevel er dette en del av sjarmen og autentisiteten mange utgivelser i dag mangler. Opptaker høres ut som om den er gjort på en gammel kassettspiller, noe som bidrar til et kult retro-preg med varm lyd, som om platen var spilt inn tidlig på 70-tallet. Javisst, hadde det vært spennende å høre hva bandet fikk til med et større budsjett, men det som trekker mer ned enn den tørrre produksjonen er at utgivelsen bare inneholder åtte låter. Finnes på CD.

Back To Top