fbpx
Annonse:
Ringknuten Inger Grete Lia Stlesen 2018 05 20 136156

Nå kommer årets toppturer

Fra og med neste uke vil Bedriftsidretten lansere årets Ti på Topp toppturer i kristiansandsregionen.

Ti på Topp er et lavterskeltilbud som passer for familier, bedrifter, vennegjengen eller sammen med hunden, og tilbyr gode toppturer som passer de aller fleste.

– Vi vil lansere en ny topptur i uken. De fleste befinner seg i Kristiansand, men vi har også turer i Søgne, Songdalen og i Vennesla, forteller Kristin Tverberg som er aktivitetskonsulent i Bedriftshelsetjenesten.

Bedre helse
Målet med tilbudet forteller Kristin at er å bidra til et sprekere Norge.

– Gjennom toppturtilbudet er det mange som har endret livsstil. Vi har spørreundersøkelse etter hver sesong og hele 60 til 70 prosent melder i etterkant at de har fått mer motivasjon, gode opplevelser i naturen og bedre psykisk og fysisk helse. Vi ser at tilbudet funker og det er veldig gøy, smiler hun.

Tilbudet arrangeres i samarbeid med DNT Sør og Midt-Agder Friluftsråd.

– Vi i Bedriftsidretten er ikke eksperter på tur, så vi er derfor veldig glade for gode samarbeidspartnere som hjelper oss med å velge ut de turene som passer for flest mulig, sier hun.

Egen app
Hjemmeside og påmelding ble lansert for en uke siden. Kristin forteller at du først vil kunne lese om toppene i avisen for å så finne dem på både Internett og på Ti på Topp sin egen app.

– Appen vår har gode turbeskrivelser som gjør det enkelt å finne både frem og tilbake. Den viser også hvor lang tid det er beregnet å bruke. De fleste av oss holder oss ofte på de kjente og kjære stiene vi kjenner godt, men med denne appen er det trygt og prøve nye løyper, lover hun.

Tilbudet arrangeres som et lavterskeltilbud og turene har varierende vanskelighetsgrad. Innimellom vil det også komme fellesarrangementer man kan melde seg på.

– Nå gleder vi oss til å lansere den første toppen neste uke. Etter dette vil det komme en ny topp i uken, i ti uker. Jeg håper vi får se så mange som mulig i løypa, ber hun.