fbpx
skip to Main Content
DIREKTØREN: På dette leilighetshotellet i Kristiansand vasker direktøren leilighetene selv.

Hotelldirektøren som vasker rommene selv

På Hi5 Apartments, som er et leilighetshotell i Kristiansand, vasker hotelldirektøren gjesterommene selv. – Jeg har funnet den perfekte jobben, sier han.

Dean Maltas (30) møter oss i arbeidsklær, ikke dress. Han har ingen formell utdannelse fra overnattingsbransjen, men har arbeidserfaring fra hotell.

 – For halvannet år siden begynte jeg i min første jobb innen hotelldrift. Det var i Vadsø, Finnmark. Jeg jobbet i resepsjonen, på kjøkkenet og i restauranten. Det var ingen lederrolle, bedyrer han.

Vasker hver dag
I Hi5 Apartments er det 47 rom hvor Dean forsøker å vaske i alle fall 10 av dem hver dag.

 – Noen ganger litt mindre og noen ganger litt flere.

På spørsmålet om hvorfor han skulle ville gå med på noe slikt som en hotelldirektør, svarer han at det er til syvende og sist hans plikt å sørge for rene rom.

 – Hvis jeg leser en gjestevurdering som sier at rommet ikke var rent, er det min feil uansett hvordan man snur og vender på det. Selv om noen andre vasker rommet, er det mitt ansvar. På denne måten vi jobber på, er det ingen som kan skylde på noen andre.

Nå har han riktignok et par personer han kan ringe for å få hjelp ved behov.

 – Jeg jobber ikke i helgene, så da er det andre som vasker. Når jeg går hjem klokka fire, er det nattevakta som tar over telefonen. Vi er i stadig vekst, noe som bidrar til at mine kolleger og jeg må jobbe stadig mer, men enn så lenge er det jeg som vasker mest.

Headhuntet
Dean Maltas, som er oppvokst i England, flyttet til Sørlandet med bare en sommerjobb på en campingplass i Lyngdal da hotelleier Herlof Herlofsen tilbød ham en jobb i Kristiansand.

 – Han visste om meg på forhånd, og kontaktet meg. Det var da han valgte å gå over til den innsjekkingsløsningen vi har i dag, uten resepsjon, og med en vaskende direktør. For meg var det ingen stor overgang. Jobben rommet alt jeg likevel drev med. Da det var en ledelsesrolle inne i bildet, var jeg fullstendig solgt.

Selv om det av og til betyr lange dager, elsker han jobben sin.

 – Det er alltid noe å fikse opp i. Det føles nesten som om man er på jobb hele tiden, skal jeg være helt ærlig, selv når jeg har gått hjem for dagen, men dette er hva jeg elsker å holde på med. Det som er forlokkende med denne jobben er at jeg får ta del i å bygge opp et gründerprosjekt.

Tok sjansen
Likevel; det var kjærligheten som bragte ham til Norge og Kristiansand. Med en norsk kjæreste som studerte i Elverum, var han ikke helt tilfreds med å måtte nøye seg med Vadsø.

 – Det var enklere og billigere å fly fra Manchester når jeg skulle besøke henne, ler han. Derfor tok jeg den store sjansen på å forlate en fast jobb i Nord-Norge. Jeg lovde å følge henne hvor enn hun flyttet på seg. Det har jo endt bra. Vi ønsket begge å flytte lengre sørover. Nå bor vi sammen på Lund.

Falt pladask
Etter at paret møtte hverandre på Internett, søkte Dean jobben i Vadsø hvor kjæresten Hanna var hjemme hos foreldrene for sommeren. Da hun dro tilbake til studiene etter sommeren, ble Dean værende igjen hos foreldrene hennes.

 – Jeg falt bare pladask for Norge og bestemte meg for å bli, og nå har jeg funnet den perfekte jobben.

Det som kjennertegner alle værelsene i Hi5 Apartments er at de har et tekjøkken. Rommene føles likevel romslige.

 – Vi er i stand til å tilby billig overnatting fordi vi ikke har en egen restaurant, men folk vet det når de booker hos oss. Her får de ikke frokost, men et kjøkken hvor de kan lage mat selv. Målet mitt er å gjøre dette til den beste lavprisovernattingen i landet.

Back To Top