fbpx
skip to Main Content
PRISKRIG: Det er en lite uttalt priskrig blant restaurantene i kvadraturen. Foto: illustrasjonsbilde

Restaurantkrigen du kan spare penger på

Selv om Spis Ute-uka er over, er det fremdeles varp å gjøre på restaurantene i kvadraturen. Det er mange år siden det har vært billigere å spise ute i Kristiansand.

Første uka av februar disket mange av byens restauranter opp med en hovedrett til enten 100, 125 eller 150 kroner. Spis Ute-uka er en variant av Spis For 100-konseptet som har eksistert i mange år og som trengte en fornyelse. I en hel uke kunne man få seg en lasagne, pizza eller biffmiddag, for eksempel, for en enkel hundrings mot at man betalte full pris for drikke. Enkelte restauranter kunne til og med friste med rabattert dessert.

Under hundrelappen
Men restaurantkrigen begynte allerede i fjor høst da Tolv Bord i Dronningens gate fristet med biffmiddag til latterlige 79 kroner mellom klokka syv og ni på lørdagskveldene. Da valgte Kombinat å fleske til med ny meny på nyåret, og nye priser som alene kan gi en vann i munnen. Hele åtte forskjellige retter har de, og alle koster 100 kroner gjennom hele året, under hele åpningstiden.
Tolv Bord, som ligger i samme gate, svarte med klokketilbud og opp til 40 prosent avslag på alle retter på hverdager.

Tjener på drikke
I mellomtiden kunne de fleste spisestedene i Markens gate skilte med lunsj til hundrelappen og noen ganger middag til samme pris. Dette er et triks for å få folk inn dørene slik at de kan selge mer drikke, ettersom man er nødt til å tilby mat for å få lov til å skjenke brennevin.
 – Når man oppnår større avanse på drikke, blir maten fort et biprodukt – et lokketilbud, røper avisens kilde.

Lavere besøk
I følge visse restaurantører på nedsiden av Markens gate, som ønsker å forholde seg anonyme, er priskrigen et resultat av en negativ utetrend og som har resultert i 30 prosent lavere omsetning sammenlignet med samme tid i fjor.
 – Julebordsesongen var en vits, og det var nesten ikke taxi-køer å spore. Folk har tydeligvis tømt kredittkortene sine og blitt mer forsiktige med pengene.

Ikke helt enig
Sørlandsavisens utsendte har også reagert på det lave aktivitetsnivået på utelivsfronten i Kristiansand de siste årene, spesielt nederst i Tollbodgata og i Vestre Strandgate.
 – Dette kjenner ikke vi oss igjen i, parerer daglig leder ved Håndverkeren, Erik Wikstøl. Trøkket er ikke det samme på Harvey´s Bar, slik det pleide å være om torsdagene, men om lørdagene er det fremdeles fullt på kvelden, spesielt når det er fotball på skjermen. Her på Håndverkeren blir folk ofte overrasket over hvor fullt det er når de kommer for å spise på en torsdag, og vi har ikke trengt å sette ned prisene på maten.

Økt konkurranse
Wikstøl mener økt konkurranse kommer av flere aktører på markedet.

 – Det er jo klart at det har kommet en del nye spisesteder på markedet den siste tida, som gjør at de som ikke tilbyr kvalitet, nå sliter. Det er jo ikke lenge siden vi ikke hadde sushi-restauranter her i byen, for eksempel. Nå er det jo mye mer forskjellig mat å velge mellom, samtidig som det er mange som tilbyr mye av det samme. Jeg tror folk er villige til å betale for den lille ekstra servicen. Det ser i alle fall vi.

I mellomtiden kan publikum spare hundrelapper på å finne de plassene som tilbyr akkurat riktig mengde kvalitet og kvantitet i forhold til pris.

Back To Top