fbpx
skip to Main Content
FØRSTE TOPPTUR: Indre Barlindalshei kan du nå fra mange kanter. Foto: Christiane Jurick

Ti på Topp 2019 – Årets Topp nr. 1 Indre – Barlindalshei i Vågsbygdskogen

Fakta: Hva er Ti på Topp?

Lyst å oppleve noe av den beste naturen Kristiansandsområdet har å by på? 

Ti På Topp er et godt tilrettelagt turtilbud som passer for alle uansett alder, fysisk form og turerfaring. Du velger selv om du vil gå alene, sammen med venner, familie eller kollegaer. Vi tar for oss 10 ulike turmål i kristiansandsregionen årlig. Gjennom gode turbeskrivelser, kart med inntegnede ruter, god merking, egen app og premiering, ønsker vi å motivere folk til å begi seg ut i nærmiljøet. Lønnen for at man tar turen er god fysisk form, god helse og flotte naturopplevelser. Aktivitetsperioden varer fra 28. april til 13. oktober 2019.

Ti på Topp legges til rette av Bedriftsidretten i samarbeid med Den Norske Turistforening Sør og Midt Agder Friluftsråd. 

Ti på Topp  er «et folkehelsetilbud for hele familien»

Informasjon og påmelding: 

www.tipåtopp.no

 

Om Vågsbygdskogen og hvordan finne frem i denne:
Vågsbygdskogen dekker et stort område som strekker seg fra Kjos i sør, via Rossevannet i vest, til Grauthelleren i nord. Utsiktspunkter og badeplasser finnes i massevis. I området er det fire rundløyper som er merket med egne farger. Alle løypene er merket med blå maling ute i terrenget. Flotte oppslagskart er plassert ved Auglandstjønn barnehage, Karuss og i Kjosdalen.

Ildsjelene i løypeutvalget IK-Våg
Tidligere var stiene i Vågsbygdskogen ferdselsårer mellom Vågsbygda og nabokommunene Søgne og Songdalen. I dag er løypenettet mye mer finmasket, og det er mulig å gå både korte og lange turer på oppmerkede og tilrettelagte løyper.
Det er løypekomiteen i IK Våg som på dugnad står for tilrettelegging og vedlikehold av løypene. De siste par årene er skiltingen blitt betydelig oppgradert. Nå er det merket i de fleste store stikryss, og det skal mye til for å gå seg vill.

«Ti på Topp» Indre Barlindalshei
Indre Barlindalshei kan du nå fra mange kanter. Vi foreslår å parkere ved Auglandstjønn Barnehage, hvor det også er busstopp.
Ta en kikk på oversiktskartet på parkeringsplassen før du går videre innover mot Grimsvann. Kan barna klare å finne Indre Barlindalsheia på kartet og foreslå en veg til topps? Kanskje finner dere en fin rundtur for å se mest mulig av den nydelige Vågsbygdskogen før dere returnerer til Auglandstjønn?

Vågsbygdskogen er stor og ligger klar for mange flere turgåere – benytt muligheten! Turkartet «Rossevann, Vågsbygd og Berge» kan kjøpes på sportsbutikken Vågsbygd senter eller i turbutikken til DNT Sør i Gyldenløvesgate 2.

Fra oppstart Ti på Topp 28. april vil du også finne all informasjon du trenger på nettside og app.

Velkommen til topps!

Back To Top