fbpx
Annonse:
UNDERVISER: Sonia Loinsworth Har Undervist I Sang Og Nærværstrening (mindfulness) Over Hele Norge Og I De Store Byene I Europa Gjennom 15 år. Foto: Lasse Berre.
UNDERVISER: Sonia Loinsworth har undervist i sang og nærværstrening (mindfulness) over hele Norge og i de store byene i Europa gjennom 15 år. Foto: Lasse Berre.

Kurs i sang og nærværstrening for voksne ansatte i barnehagen

Den 6. mars gjennomføres for første gang mindfulness-kurset “Sang og musikk i barnehagen” i regi av Barnas Musikkteater, for ansatte i barnehager på Sørlandet, i Kristiansand.

– Kurset er bygget opp rundt sangerens verktøykasse, for ikke-sangere. Jeg hadde holdt rundt 200 konserter i norske barnehager da vi besluttet å lage både dette kurset og e-læringsprogrammet Sang og musikk i barnehagen. Det var mange av de ansatte som kom opp etter konserten og uttrykket at de ønsket å lære mer av måten jeg improviserte og musiserte sammen med barna i konsertene. Derfor besluttet vi å lage et tilbud til de voksne, forteller Sonia Loinsworth ved Barnas Musikkteater.

Demper sjenanse
Mange voksne er sjenert for å synge. Slik var det ikke for 50 år siden, mener Loinsworth.
– Da sang alle. Nå har lydbildene og TV-programmene vi omgir oss med, skapt et så høyt nivå på hvordan det skal lyde teknisk sett, at folk vegrer seg for å synge. Når de voksne ikke tør å synge, eller ikke har glede av det, får barna ikke tilgang til sang i barnehagen.
Programmet “Sang og musikk i barnehagen” inviterer de voksne til å gå gjennom denne sjenansen i seg selv. Programmet er laget både for nybegynnere og for de som allerede har erfaring med sang og musikk i barnehagen, men som vil fordype seg mer.

– Dette gjøres med enkle og effektfulle verktøy. De som har brukt e-læringsprogrammet en stund, kommer på kurs for å fordype kompetansen. I tillegg trekker vi inn nærværstrening i kombinasjon med sangen, forklarer Sonia, som kommer til å undervise.

Trendy
Kurset har mye å gjøre med hva som i mer moderne ordelag omtales som Mindfulness. Mindfulness er et ord som er på alles lepper for tida, men hva er det egentlig? Forskningen er etterhvert omfattende på de gode virkninger på alt fra stressreduksjon til helsemessige fordeler.
– Nærværstrening handler om å observere egne tanke- og handlingsmønstre og bli mer bevisst hva som faktisk foregår; både inni eget sinn og som reaksjoner på informasjon som kommer utenfra. Jeg har gjennom 15 år undervist voksne mennesker rundt i Norge og gjennom de store byene i Europa innen nærværstrening i kombinasjon med sang. Det er effektfulle og nyttige verktøy. For de voksne i barnehagen gir det en mulighet til å redusere eget stressnivå og tone ned den indre dialogen, for å kunne være mer tilstede med barna i hverdagen. Sangstunden er et utmerket sted å øve dette, bedyrer underviseren.
På programmet inngår, pusteøvelser, rytmetrening og stemmetrening. Alle kursdeltagere får tilgang til e-læringsprogrammet Sang og Musikk i Barnehagen etter kurset. Påmelding gjøres via Barnasmusikkteater.no.

Kurset vil bli avholdt onsdag 6. mars, klokka 17:00 i Markens gate 8, etasje 4. Kurset vil vare i fire timer.