fbpx
skip to Main Content
Keiino er en av gruppene som har en utgivelse vi har vurdert denne uka. Foto: NRK/ Julia Naglestad

Musikknytt

Her en liten samling musikkutgivelser fra den siste tida som vi har anmeldt.

BEIN
Hanging On
EDM – SINGLE
Utgitt: 8. februar

Beatmakeren fra Evje som går under navnet BEIN, har gitt ut sin andre single på et par måneder, og nok en gang snakker vi om en melankolsk sang med kvinneling vokal på engelsk. Stemmen minner oss om Nina Persson i det svenske bandet The Cardigans. Sangeren denne gangen heter Chloe Key. Selv om lydbildet er moderne, skiller denne singelen seg ut fra den forrige ved at her er 80- og 90-tallsreferanser i både melodiføring, tekst og arrangement.

Himla
Då veit eg at du veit
POP – SINGLE
Utgitt: 1. februar

Himla er artistnavnet til Ingrid Frøsland fra Flekkefjord. Hun har tidligere gitt ut musikk under eget navn, på engelsk. Under navnet Himla har hun valgt å gi ut «gøy musikk på norsk», som hun selv sier. Dette er en søt mid-tempo poplåt som passer fint inn i samtiden, med sitt Donkeyboy-lignende uttrykk. Ingrid har en sjarmerende stemme som ikke skiller seg ut på noen måte utover å være bedårende. Faktisk låter hun litt som rogalandske Hanne Sørvaag. Selve melodien ligner litt på amerikanske P!nk sin hit-single «Try».

Dion Isaiah
What Matters Most
POP – SINGLE
Utgitt: 14. februar

Kristiansandbaserte Dion Isaiah har, kort tid etter sitt siste single-slipp, valgt å gi ut en låt på Valentinsdagen. Som amerikaner følte vel Isaiah at dette var naturlig. Det overrasker at sangteksten åpner såpass trist, med en konflikt mellom to kjærester. Dette er ikke hva vi forbinder med en typisk kjærlighetsballade. Stemmen til Dion virker også noe svak på denne låta, sammenlignet med hans to foregående singler. Alt i alt er dette en fengende sang som vil gå rett hjem hos dem som liker RnB.

Keiino
Spirit in the Sky
EDM – SINGLE
Utgitt: 25. januar

Keiinos bidrag til Melodi Grand Prix er en Disney-aktig dance-låt blandet med joik. Selve arrangementet er en 90-talls techno-låt verdig, med en svulstig vokal som hadde sklidd rett inn i tegnefilmeventyret Frost. For å tilføre enda et element som ikke umiddelbart passer inn, legg til litt spredd joik, og du har en Grand Prix-sang. Teksten er også litt fabel-aktig. Underlig nok, funker det sammen på et vis.

Reinhold Rønstad
Messin´Up My Soul
ROCK – EP
Utgitt: dessmber

Tittelkuttet fra denne kristiansandartistens oppfølger-EP, som ble sluppet før jul, er en T-Rex-inspirert rockelåt som foreldregenerasjonen nok vil like. EP´en høres ut som om den er spilt inn «live» i øvingslokalet. Vokalen er for lav i miksen, spesielt på andresporet, Her Eyes Were Dead. Kuttet er forøvrig pussig muntert for å ha en så dyster tittel. Tredjesporet, One Step Ahead of the Blues, er en Bob Dylan-aktig hvit manns kassegitarblues. Også denne er kraftig 60-tallsinspirert. Selv om det høres ut som om bandet kan spille, er produksjonen altfor kjellerpreget til at det gjør noen forskjell. Dessverre. Dersom bandet hadde lagt noen kroner i en ordentlig studioproduksjon, kunne dette blitt mer radiovennlig.

Back To Top