fbpx
skip to Main Content
FJERDE TOPPTUR: Utsikt fra Gleodden Foto: Foto Kristin Tverberg

Ti på Topp 2019 – Årets Topp nr. 4 – Gleodden

Fakta: Hva er Ti på Topp?

Lyst å oppleve noe av den beste naturen
kristiansandsområdet har å by på?
Ti På Topp er et godt tilrettelagt turtilbud som passer for alle uansett alder, fysisk form og turerfaring. Du velger selv om du vil gå alene, sammen med venner, familie eller kollegaer. Vi tar for oss 10 ulike turmål i kristiansandsregionen årlig. Gjennom gode turbeskrivelser, kart med inntegnede ruter, god merking, egen app og premiering, ønsker vi å motivere folk til å begi seg ut i nærmiljøet. Lønnen for at man tar turen er god fysisk form, god helse og flotte naturopplevelser. Aktivitetsperioden varer fra 28. april til 13. oktober 2019.

Ti på Topp legges til rette av Bedriftsidretten i samarbeid med Den Norske Turistforening Sør og Midt Agder Friluftsråd.
Ti på Topp er «et folkehelsetilbud for hele familien»

Informasjon og påmelding:
www.tipåtopp.no

Om området rundt Gleodden
Gleodden ligger nydelig til i Bertesbukta friluftsområde i Kristiansand.
Den flotte badeplassen har svømmestadion med toalettanlegg, to sandstrender, badebrygger, badeflåte, stupetårn og fine svaberg. Det går vei ut til Gleodden hvor det også er en liten badestrand og toalett. Veianleggene på friluftsområdet er tilpasset rullestol og barnevogn, men man kan ikke komme til topps på hjul. Badeplassen ligger nær Kuholmen småbåthavn og Roligheden camping.

Adkomst
Parkering anbefales i småbåthavna. Friluftsområdet er knyttet sammen med byens øvrige sykkelstinett, og egner seg også godt som mål for en sykkeltur.

Årets korteste Topptur
Turen har en lengde på ca 2 km tur/ retur, og er årets korteste i Ti på Topp. Turen starter ved porten til Roligheden camping på Lund. Gå mot havna og hold til venstre mot badeplassen og til venstre over gangveien/moloen på badeplassen. På motsatt side av gangveien, følg stien til høyre langs strandkanten. Stien dreier til venstre og opp trapper til en av de gamle kanonstillingene på Gleodden. Den fineste utsikten finner du her! Stien går videre ned trappen på første kanonstilling og fortsetter opp et lite skar. Når stien tar til høyre på toppen av bakken er det mulig med en avstikker til venstre ut til en kanonstilling som gir god utsikt til badeplassen, Lund og kysten utenfor byen. Stien fortsetter mot Marviksveien og går forbi en gapahuk, der det er mulig med en pause under tak. Marviksveien krysses rett over på høyre side av en bygning og stien fortsetter til det høyeste punktet på Gleodden der postkassen blir plassert ved sesongstart av Ti på Topp. Gå ca 25m tilbake og ta til høyre og følg merkene videre på sti til Marviksveien, hvor du tar til høyre.

Ta med deg naboen, sjefen, barnebarna, hunden eller nyt denne flotte turen alene.

God tur til topps!

Foto: Kristin Tverberg
Foto: Kristin Tverberg
Foto: Tor Henning Lien
Foto: Tor Henning Lien
Back To Top