fbpx
skip to Main Content
FEMTE TOPPTUR Foto: Terje With Andersen

Ti på Topp 2019 – Årets Topp nr. 5 – Store Redalshei

Fakta: Hva er Ti på Topp?

Lyst å oppleve noe av den beste naturen
kristiansandsområdet har å by på?
Ti På Topp er et godt tilrettelagt turtilbud som passer for alle uansett alder, fysisk form og turerfaring. Du velger selv om du vil gå alene, sammen med venner, familie eller kollegaer. Vi tar for oss 10 ulike turmål i kristiansandsregionen årlig. Gjennom gode turbeskrivelser, kart med inntegnede ruter, god merking, egen app og premiering, ønsker vi å motivere folk til å begi seg ut i nærmiljøet. Lønnen for at man tar turen er god fysisk form, god helse og flotte naturopplevelser. Aktivitetsperioden varer fra 28. april til 13. oktober 2019.

Ti på Topp legges til rette av Bedriftsidretten i samarbeid med Den Norske Turistforening Sør og Midt Agder Friluftsråd.
Ti på Topp er «et folkehelsetilbud for hele familien»

Informasjon og påmelding:
www.tipåtopp.no

Jegersberg
Jegersberg er et fantastisk turområde både for fastboende og turister i Kristiansand. Man får litt følelsen av å gå i fjellet når man er i Jegersberg. Det er mange av de samme luktene fra fuktig vegetasjon og varmt grunnfjell, og turen krones med særdeles god utsikt over sørlandskysten og Sørlandets hovedstad, Kristiansand. Turglade og treningsgale kristiansandere er heldige i hverdagen! Tunge daler med bekke- og elvefar, høydedragene med lyngen i sterk rosa og bergartene båndgneis, granittisk gneis og øyegneis, for den interesserte, gir deg mer enn nok å kaste øynene på. Om det ikke skulle være nok med den fabelaktige utsikten fra toppen.

Store Redalshei
Turen til Store Redalshei er ca 7.5 km tur/ retur. Du bør sette av ca 3 timer+ tid til pauser. Vi anbefaler turen for barnefamilier i helgene. Flere ruter er mulig – utallig antall muligheter, egentlig. På toppen finner du en toppvarde og kan nyte flott utsikt fra Kjevik i øst til Odderøya i sør.

Å finne frem til toppen
Vårt tips er å gå fra Gimlekollen/ Presteheia. Nærmeste buss stopp til startsted er Statsarkivet som er ca 60 meter unna. Mulighetene er gode for å reise kollektivt!
Parkeringsplass er ved idrettsanlegget på Prestheia. Ved parkeringsplassen er det satt opp et stort skilt med oversikt over hele området dersom du kommer kartløs og rådvill. Området er forøvrig godt skiltet for den som vet hvor han skal og har god hukommelse. Hvis du ønsker papirkart for området anbefaler vi et besøk i DNT sin turbutikk (Gyldenløvesgate 2). Papirkartet har blant annet inspirerende tekst over stedsnavn, geologi og kulturhistorie. Aktuelt kart heter «Skråstadheia».

Uansett hvilken veg dere velger til topps anbefaler vi å ta legge returen via den nye Dagstur Hytta. Der vil det være enkel servering på søndagene fra om med 5. mai.

Når Ti på Topp starter 28. april vil løypa være godt merket og all nødvendig informasjon tilgjengelig både på nettside og i app.

Vi ønsker dere mange flotte opplevelser der oppe!

 

SPISE UTE Foto: Per Thomas Skaanes
TELT PÅ TOPPEN Foto: Per Thomas Skaanes
Foto: Terje With Andersen

 

 

 

Back To Top