fbpx
Annonse:
PRISBELØNNET: Geir André Strømsvold Sin Drøyt To år Gamle Bedrift Ble Kåret Til Månedens Bedrift Av NHO Agder Forrige Måned.
PRISBELØNNET: Geir André Strømsvold sin drøyt to år gamle bedrift ble kåret til månedens bedrift av NHO Agder forrige måned.

Rakett-start for lokal IT-gründer

Geir André Strømsvold sin bedrift DIGFO bled tildelt hederstittelen Månedens bedrift av NHO Agder i februar.

 

Geir André Strømsvold (36) fra Odderhei gjorde som mange andre da jobben i oljebransjen ble tatt fra ham i 2016; han startet for seg selv og åpnet kontor i kontorfellesskapet Coworx i Kristiansand.
Fra en travel jobb som utstyrsansvarlig i NOV, måtte han nå ta gamle kunster i bruk.

GDPR—konsulent
Hans interesse for data og sikkerhet ledet ham til å ta en utdanning innen datanettverk og IT-sikkerhet hos Noroff. Deretter begynte han å utvikle et program som skal styrke datasikkerheten hos bedrifter, men det ble utfordrende å skulle bruke tid på et langsiktig prosjekt når han og kona ventet barn.
– Heldigvis for meg kom GDPR i fjor. Da kunne jeg bruke kunnskapen min til å gi råd til bedrifter om hvordan håndtere de nye personvernreglene.

Store kunder
DIGFO ble etablert med null kroner i startkapital, men heldigvis fyllte kjente virksomheter som Stormberg, Evry og Returkraft etter hvert kundelisten.

Månedens bedrift
I forrige måned fikk DIGFO tildelt ærestittelen månedens bedrift av NHO Agder på bakgrunn av at Strømsvold har klart å skape en suksesshistorie og forvandle en nedtur til en opptur.
Nå er han sammen med fem bachelorstudenter innen informasjonssystemer, i ferd med å lage et datasystem som skal bekjempe sms-svindel. Systemet skal hete SEPT, som står for Social Engineering Protection Tool. Studentene heter Idris Amrandi, Aslak Granåsen, Sindre Pedersen Fosser, Eva Kristine Lie og Ella Krossen.
– To av dem hadde praksisplass hos meg. Da de skulle begynne på bacheloroppgaven sin, fikk jeg en mulighet til å få løst en oppgave som hadde kostet meg mer penger enn jeg har råd til, om jeg skulle ha leid inn profesjonelle.

Ansetter praktikanter
Drømmen er å kunne ansette dem når prosjektet er realisert, slik han gjorde med en elev som utmerket seg under kurset han holdt innen informasjonssikkerhet gjennom Aftenskolen.
– Katrina Rosseland er bare 16 år, men hun skal holde et foredrag om IOT samtidig med meg, i regi av NHO og Næringslivets sikkerhetsråd den 14. mars, hvor også Politiet og PST skal snakke om sikkerhet.

Stopper svindlere
SEPT skal altså hindre svindlere i å kontakte deg via sms ved å benytte noen andres nummer som skalkeskjul. Svindelmetoden kalles smishing – et nyord sammensatt av ordene sms og phishing. Metoden er utbredt og brukes ofte til ID-tyveri.
– La oss si du har fått en sms som sier det er fra Posten. Du er kanskje stressa og tenker ikke over det, for det står jo faktisk Posten på displayet. I verste fall gir du bort informasjon du ikke skal eller ender opp med å betale for en tjeneste du ikke får.

Strømsvold demonstrerer ved å sende en sms til undertegnede under dekke av en annen persons nummer som er kjent for mottakeren.

I godt selskap
Hva det betyr for ham, rent praktisk, å bli utnevnt som månedens bedrift, stusser han litt ved.
– Det er jo flott med heder og ære og jeg er jo i godt selskap, forteller han kry, og viser til andre, mer kjente selskaper, som er nevnt på NHOs hjemmeside.
– Jeg får jo litt ekstra, gratis omtale og markedsføring, som på sikt kan gi flere, nye kunder, legger han til.