fbpx
skip to Main Content
GLAD: - Det er fantastisk, sier Annette S. Stray, daglig leder ved Røde Kors Kristiansand, om støtten de har fått fra Elkjøp til å fortsette med nettbrettkurs for eldre

Tilbyr datakurs for eldre

Røde Kors i Kristiansand hjelper eldre mennesker som ikke klarer å henge med i den teknologiske utviklingen. Ved hjelp av ­økonomisk støtte fra Elkjøp, kan de utvide kurstilbudet sitt.

Røde Kors i Kristiansand driver prosjektet «Digital Senior» som skal hjelpe eldre i samfunnet som står på utsiden av den teknologiske utviklingen, ved å tilby opplæring innen data. Målet er å ufarliggjøre dagligdagse hjelpemidler, som for enkelte kan by på hindringer.
– Vi er stolte av arbeidet vårt og nå kan vi øke kursvirksomheten vår, som et resultat av støtten vi har fått fra Elkjøp. Det er fantastisk, mener Annette Sørlie Stray, daglig leder i Røde Kors Kristiansand, som er fast bestemt på å bekjempe utenforskap blant eldre i Kristiansand.
Bare i Norge viser tall fra SSB at 400 000 mennesker ikke har brukt Internett. Den største delen av disse er eldre.

Nettbrett
«Digital Senior» er et nettbrettkurs som går gjennom ti uker og holdes to ganger i uken. Sørlie Stray forteller at hver deltaker får personlig oppfølging med en frivillig fra Røde Kors, som bidrar til at opplæringen blir mest mulig effektiv. Ved å lære bruk av nettbrett oppnår eldre mestring og selvstendighet.
– Frivillig og deltaker kobles sammen og følger hverandre én til én over ti uker. Det er én fellessamling i uken på et eldresenter, men frivillig og deltaker møtes i tillegg en gang pr uke utenom. Den frivillige bidrar til å tilpasse leksjonen til deltakerens interesser, noe som øker gleden ved å lære. Hvert kurs avsluttes med en avslappet, sosial prat, forklarer Annette.

Digitalt utenforskap
Den daglige lederen oppfordrer andre til å søke Elkjøpfondet om støtte, om man har en visjon om å bekjempe digitalt utenforskap i sitt nærmiljø.
– Elkjøpfondet bidrar til å støtte viktige prosjekter som kan utgjøre en forskjell for mange. Vi opplever ofte at aktiviteter for eldre faller utenfor, og er glade for at Elkjøpfondet ikke støtter én spesifikk gruppe. Vi har fått profesjonell oppfølging fra Elkjøp i denne prosessen, og vil absolutt anbefale andre å søke fondet om støtte, sier Annette.

Stolt bidragsyter
Varehussjef Lars Berg ved Elkjøp Sørlandssenteret er stolt av arbeidet som gjøres med Elkjøpfondet og syns det er gøy å kunne være med på å gjøre en forskjell.
– Det er moro å bidra. Vi startet Elkjøpfondet som et internt initiativ i 2017, hvor alle butikker kunne søke om støtte til sin hjertesak. Høsten 2018 åpnet vi opp for eksterne søknader, og responsen har vært enorm. Vi er veldig glade for at vi mottok en søknad fra Røde Kors Kristiansand, da arbeidet med «Digital Senior» går rett i hjertet på hva Elkjøpfondet handler om – nemlig å bidra til at ingen havner utenfor, sier Lars Berg.
Med sine 400 varehus og 11 000 ansatte er Elkjøp ett av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater. Elkjøp omsatte for NOK 37,3 milliarder i regnskapsåret 2017/18. Driftsresultatet var NOK 1.115 millioner.

Back To Top