fbpx
skip to Main Content
DEBUTANTEN: Birgit Sørby holder kunstutstilling ved Café Portalen. Utstillingen varer ut mars måned

Debuterer som pensjonist

Birgit Sørby pensjon­erte seg som form­ings­lærer i 2010. Først nå debuterer hun med sin egen utstilling som kunstmaler.

Birgit Sørby fra Kristiansand holder kunstutstilling på Café Portalen ut mars. Tittelen er Fjell med ulike uttrykk, som også er gjennomgangstemaet i utstillingen.
– Jeg maler med pensel og med gumminal. Alt er akryl. Noen ganger bruker jeg teip, hvor jeg teiper opp formene og maler inni dem. Teipen river jeg av etterpå, sier hun om teknikken.

Fjell og vidde
Inspirasjonen kommer fra alle fjellturene hun har hatt.
– Jeg har gått i fjellet i 20 år, hver eneste sommer. Da jeg dro på mitt første malekurs i Danmark, hadde jeg med meg Fjell og vidde. Jeg bladde i bladet og lot meg inspirere, forteller kunstneren som har bodd i Kristiansand siden 1967.

Sommerkurs i Danmark
Sørby startet ikke før hun ble pensjonist i 2010. Ettersom hun var utdannet formingslærer og hadde erfaring med å jobbe i ungdomsskolen, hadde hun lyst til å begynne å male.
– Jeg dro til en kunsthøyskole i Holbæk utenfor København sammen med en venninne av meg, hvor vi gikk på sommerkurs i seks uker. Sommeren etter tilbrakte vi på en annen skole på Ærø utenfor Fyn.

Dette var begynnelsen på Birgits utforsking av malerkunsten. Mange somre har hun tilbrakt i Danmark, for å bli bedre til å male.

Det eldste maleriet er fra 2010. Hennes aller første kunstverk ble til ved at hun la et lerret på gulvet som hun helte maling på, som hun så bevegde på for å skape mønstre, som hun senere utvidet med pensel.

Salgsutstilling
Malingen skjer etter fantasien. Interessen kommer av en skapertrang.
– Jeg har alltid likt å skape.

På Portalen henger det 12 malerier signert Birgit Sørby. Skjønt, titler har de ikke fått ennå.
– Jeg må sette meg ned og gi dem titler nå, skal jeg få solgt dem.

Back To Top