fbpx
Annonse:
SJETTE TOPPTUR: Utsikt Fra Voreheia Foto: Njaal Birkeland
SJETTE TOPPTUR: Utsikt fra Voreheia Foto: Njaal Birkeland

Ti på Topp 2019 – Årets Topp nr. 6 – Voreheia Søgne

Fakta: Hva er Ti på Topp?

Lyst å oppleve noe av den beste naturen
kristiansandsområdet har å by på?
Ti På Topp er et godt tilrettelagt turtilbud som passer for alle uansett alder, fysisk form og turerfaring. Du velger selv om du vil gå alene, sammen med venner, familie eller kollegaer. Vi tar for oss 10 ulike turmål i kristiansandsregionen årlig. Gjennom gode turbeskrivelser, kart med inntegnede ruter, god merking, egen app og premiering, ønsker vi å motivere folk til å begi seg ut i nærmiljøet. Lønnen for at man tar turen er god fysisk form, god helse og flotte naturopplevelser. Aktivitetsperioden varer fra 28. april til 13. oktober 2019.

Ti på Topp legges til rette av Bedriftsidretten i samarbeid med Den Norske Turistforening Sør og Midt Agder Friluftsråd.
Ti på Topp er «et folkehelsetilbud for hele familien»

Informasjon og påmelding:
www.tipåtopp.no

En ukjent perle for de fleste
Voreheia i Søgne er kanskje den minst kjente toppen i årets Ti på Topp, og vi gleder oss til å høre hva dere synes om denne fantastiske plassen! Det er hengt opp turkart i området hvor Voreheia så vidt er inne på kartet (ganske langt nede og helt til venstre). Det går en fin sti til toppen, men frem til oppstart på Ti på Topp 28. april kan det nok være lurt å ta en kikk på dette kartet for å finne riktig veg. Målet for turen er den sydlige del av heia, ikke selve topp punktet.

Turen er ca 3 km tur/ retur og tar ca 1 time pluss pauser.

Ved målet er det et høydepunkt hvor du kan oppleve en svært fin utsikt utover sjøen. Man ser Oftenes i forgrunnen, Udvår langt ute i havgapet. Like under utsiktspunktet er det en gapahuk.

Hvordan finne frem til parkering:
Fra Tangvall følger man E-39 til avkjørsel Lunde og svinger til venstre og deretter til høyre mot Trysnes. Etter 3 km kommer man til krysset Ausvigheia/Nordalsheia, svinger til høyre mot Nordalsheia. Her kjører man ca 500 meter rett frem, følger hovedveien når den svinger mot venstre, ca 250 meter inn i feltet. Parkering vil innen 28. april bli avmerket på venstre side.

Foretrekker du kollektivtrafikk anbefaler vi å ta buss nr 40 fra Kristiansand og bytte til buss nr 44 på Tangvall. Da stopper bussen i krysset Ausvigheia/Nordalsheia.

Ekstrabonus
Området rundt er veldig flott, så vi anbefaler på det sterkeste å legge inn en ekstra sløyfe for eksempel rundt Kjellandsvannet.
Skulle du bli helt forelsket i stedet anbefaler vi en runde i det nye boligområdet like ved parkeringen for å se etter en ledig tomt.

Velkommen til topps i Søgne!